NOGOMETNA TEKMA

Večni nogometni derbi Maribora in Olimpije so dobili Štajerci (FOTO)

Nogometaši Maribora so v 22. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo z 2:0.
Fotografija: FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.si
Odpri galerijo
FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.si

Mariborčani so po tem, ko so izgubili prva dva večna derbija sezone, tokrat prišli do 21. zmage na 55. medsebojnem obračunu od vrnitve Olimpije (ta jih ima 12) v prvo ligo. Štajerci so prvi polčas odigrali odlično in prišli do zanesljive prednosti tudi po zaslugi prvega strelca lige Žana Vipotnika. To so v drugem znali zadržati.

Za Maribor je to sedma zaporedna zmaga v ligi in je zdaj drugi z 12 točkami za Olimpijo. Ljubljančani, ki so tako kot Štajerci tekmo končali z igralcem manj, so sicer prevladovali v posesti žoge, a pokazali premalo konkretnosti, zapravili so tudi enajstmetrovko.

FOTO: Marko Pigac/pigac.si
FOTO: Marko Pigac/pigac.si

Prvi strel v okvir vrat na tekmi, ki jo je pospremilo pravo »derbijsko« vzdušje v sončnem Mariboru, je sprožil novi vijolični bojevnik Martin Milec, Matevž Vidovšek pa je bil na mestu.

Je pa ljubljanski vratar šele tretji gol v sezoni prejel v 22. minuti. Najprej je Vidovšek obranil strel Žana Vipotnika po lepi podaji v globino Ivana Brnića, toda izjemno razpoloženi napadalec Štajercev je v drugo žogo poslal v ljubljansko mrežo za zgodnje vodstvo. Vipotnik se je z 12. golom prebil na vrh lestvice strelcev, enajst jih je dosegel na zadnjih osmih tekmah.

FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.si
FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.si

Aljaž Krefl pa je bil prvi z resnejšim poskusom pri Olimpiji, od daleč je malo zgrešil v 28. minuti. Za malo je cilj zgrešil tudi Marko Božić na drugi strani v 32. minuti, še v isti minuti pa je znova poskusil Božić v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Vidovšek. Ta je ustavil tudi sicer šibak poskus v teh trenutkih razpoloženega Brnića v 34. minuti.

V 40. minuti je Ažbe Jug ustavil dokaj nenevaren poskus Davida Sualeheja, so pa izbranci Damirja Krznarja zasluženo podvojili prednost v 42. minuti, ko je po podaji Gregorja Sikoška iz osrčja kazenskega prostora zadel Božić.

V 49. minuti je sodnik David Šmajc pokazal na belo piko za Ljubljančane, potem ko je žoga po prostem strelu v živem zidu v roko zadela Josipa Iličića, ta pa je tudi po protestih dobil še drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Enajstmetrovko je izvedel Mario Kvesić, toda Ažbe Jug se je izkazal z obrambo.

Ob številčni prednosti je pobudo prevzela ljubljanska zasedba, toda v 62. minuti je po prekršku tudi Krefl dobil drugi rumeni karton, tako da sta bili ekipi spet kadrovsko izenačeni. Sledilo je mirnejše obdobje s streloma Brnića in Milca od daleč ter enem zgrešenem Admirja Bristrića, v 80. minuti pa so iz sobe za Var poklicali Šmajca za ogled posnetka zaradi Milčevega igranja z roko v kazenskem prostoru.

FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.si
FOTO: Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.si

Toda do nove enajstmetrovke ni prišlo zaradi predhodnega prepovedanega položaja, je pa v 88. minuti moral še Jug posredovati po nevarnem strelu Ivana Posavca.

Maribor bo v 23. krogu v četrtek gostoval v Domžalah, Olimpija pa bo dan prej gostila Gorico.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije