DRUŽINSKA TRAGEDIJA

Policija razkriva krvave podrobnosti, zakaj je umrl novinar Aleš

Kriminalisti so ugotovili, da policija v preteklosti v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.
Fotografija: V družinski tragediji je umrl športni novinar in nekdanji urednik Sportkluba Slovenija Aleš Tihec. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
V družinski tragediji je umrl športni novinar in nekdanji urednik Sportkluba Slovenija Aleš Tihec. FOTO: Mediaspeed.net

V petek malo pred 15. uro je Policijska uprava (PU) Maribor prejela obvestilo, da je bil v okolici Rač z nožem poškodovan moški. Tja je bila napotena patrulja s PP Rače in na tleh hodnika v prvem nadstropju stanovanjske hiše našla poškodovanega 48-letnika, ki ni kazal znakov življenja. Tja je prispel tudi zdravnik z ekipo NMP prehospitalne enote ZD Maribor. Kljub vsem poskusom oživljanja moškemu niso več mogli pomagati, zato je zdravnik potrdil njegovo smrt. Hitro se je razvedelo, da gre za slovenskega novinarja Aleša Tihca.

image_alt
Novinarja Aleša umorila žena Irena (FOTO)

image_alt
Tragedija na območju Rač: znanega novinarja naj bi zabodla žena

Kot so sporočili iz PU Maribor, so v dosedanji kriminalistični preiskavi ugotovili, da je Tihca 47-letna žena Irena tistega dne okoli 14.45 med prepirom v kuhinji zabodla v predel prsnega koša. Ta je ob tem dobil tako hude poškodbe, da je na kraju samem umrl. Predmet, s katerim je žena storila kaznivo dejanje, so kriminalisti našli na kraju dejanja.

Do 15 let zapora

Kriminalisti so ugotovili,  da policija v preteklosti v zakonski skupnosti Tihčevih ni posredovala. Osumljenki so policisti, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja  odvzeli prostost in so jo v nedeljo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Sodnik je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor. Za kaznivo dejanje uboja po 115. členu KZ-1 je predpisana kazen zapora od 5 do 15 let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije