Policija razkriva, ali sta bila požara v Šiški povezana

Kriminalisti so su ogledali prizorišči požarov.
Fotografija: Požar pri Mercator centru Šiška. FOTO: Tone, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Požar pri Mercator centru Šiška. FOTO: Tone, bralec poročevalec

LJUBLJANA – Na dan prihajajo podrobnosti o včerajšnjem in današnjem požaru pri Mercator centru Šiška. Včeraj so bili ljubljanski policisti okoli 17.30 obveščeni o požaru v garaži nakupovalnega centra ob Cesti ljubljanskih brigad v Ljubljani. Posredovali so gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so sam kraj zavarovali in zaradi dima poskrbeli za evakuacijo oseb iz garaž in dela nakupovalnega centra.

Zagorel je opel astra, parkiran v garaži v II. etaži. Zaradi požara so bili zadimljeni prostori garaž in manjši del samega nakupovalnega centra. Policija je sporočila, da je vozilo zagorelo zaradi tehnične okvare v predelu motorja. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja. Na avtomobilu je nastalo za okoli 1000 evrov škode.
Fotografije in video posnetke včerajšnjega požara si lahko ogledate na tej povezavi
 

Poškodoval se je gasilec

Gasilci so prezračili prostore garaže in nakupovalnega centra, med intervencijo pa se je poškodoval gasilec, ki je bil odpeljan z reševalnim vozilom (glede na znane podatke ne gre za hujše poškodbe). Drugih poškodovanih ni. Prav tako v garaži ni bilo poškodovanih drugih vozil.
Policisti so ponoči požarišče zavarovali, danes dopoldne pa je bil opravljen tudi ogled. Več podrobnosti bodo zato policisti sporočili naknadno. 


Po nekaj urah še en požar

Okoli 4.30 so bili policisti PU Ljubljana obveščeni tudi, da je na parkirišču že nakupovalnega centra zagorelo plužno vozilo. Vozilo so gasilci pogasili, kraj je zavarovan, kriminalisti pa bodo ogled vozila opravili čez dan. Glede na zbrana obvestila ne kaže, da bi šlo za povezana dogodka, pojasnjujejo pri PU Ljubljana. Točen vzrok požara ni znan, najverjetneje pa je prišlo do kratkega stika. Nastalo je za okoli 20.000 evrov škode. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije