TRAGEDIJA

Po nesreči na avtocesti, v katerem je umrla 13-letnica, se je oglasil Dars

Razkrili so, na kakšen način bodo zagotovili večjo prometno varnost.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: PGD Slovenj Gradec
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: PGD Slovenj Gradec

Poročali smo o tragični prometni nesreči na štajerki, v kateri je življenje izgubila 13-letnica, voznik pa je huje poškodovan. Kot so sporočili s policije, je voznik (30), državljan Ukrajine, vozil po desnem prometnem pasu avtoceste v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje center in Lopata je iz neznanega razloga zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in brez zaviranja trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo tako, da je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

image_alt
Masaker na štajerki, umrla 13-letnica


Po tragediji, ki je pretresla slovensko javnost, so se pojavila vprašanja, zakaj Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) postavlja ograje tako, da lahko te prebodejo človeka.

Kmalu so se na twitterju oglasili tudi iz Darsa, kjer pravijo, da si prizadevajo za večjo prometno varnost. »Po celotnem avtocestnem omrežju izvajamo projekte menjave varnostnih ograj z višjim nivojem zadrževanja, vključno z naletnim zaključnicami, ki so testirane in certificirane. Z naletno glavo. Kar pomeni, da s tem izboljšamo prometno varnost.«Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije