Pijani in na kokainu

Prehitri in pod vplivom substanc povzročili nesrečo. Trije vozniki divjali krepko čez 200 km na uro.
Fotografija: Ujeli so ga, ko je po avtocesti brzel z 245 km na uro. FOTO: PU Ljubljana
Odpri galerijo
Ujeli so ga, ko je po avtocesti brzel z 245 km na uro. FOTO: PU Ljubljana

Ljubljanski prometni policisti so pri nadzoru prometa na avtocestnem križu zaznali tri voznike osebnih vozil, ki so na avtocesti, kjer je omejitev hitrosti 130 km na uro, vozili krepko čez 200. Eden je svojega jeklenega konjička gnal 214, drugi 215, tretji pa 245 km na uro. Za prekršek je predpisana globa 1200 evrov in devet kazenskih točk.Na policiji ugotavljajo, da se večina prometnih nesreč pripeti zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja pravil prednosti, v povezavi z vožnjo pod vplivom alkohola. Stopnja alkoholiziranosti pri povzročiteljih nesreč ostaja visoka. Tako so v torek nekaj po 6. uri obravnavali nesrečo na Klopčičevi ulici v Ljubljani. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča in trčila v pravilno parkirano vozilo. Ni se poškodovala, policisti pa so ugotovili, da je bila pod vplivom alkohola (0,86 mg/l), zato so ji odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njo podali obdolžilni predlog na sodišče.
Tudi gorenjski policisti so ponoči v Kranju imeli opravka z voznikom, ki je zaradi kombinacije alkohola, drog in neprilagojene hitrosti povzročil nesrečo s samoudeležbo. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal 0,80 mg/l alkohola, hitri test na prepovedane droge pa na prisotnost kokaina. Odredili so mu strokovni pregled in ga izločili iz prometa.

Kar 1,04 mg/l alkohola (dobra dva promila) je napihal 44-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v krožišču v Spodnjih Hočah zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v betonski del ograje. Ostal je brez vozniškega dovoljenja, dobil plačilni nalog, sledi še obdolžilni predlog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije