ŽALEC

Ogenj v celoti uničil gospodarsko poslopje, en gasilec poškodovan

Škoda bo zelo visoka, vzrok požara še ni potrjen.
Fotografija: FOTO: Gasilska zveza Žalec
Odpri galerijo
FOTO: Gasilska zveza Žalec

Požar, ki je v ponedeljek izbruhnil v Pongracu v občini Žalec, je po podatkih Policijske uprave Celje v celoti uničil gospodarsko poslopje ter močno poškodoval bližnjo stanovanjsko hišo in apartmajski objekt. Škoda bo zelo visoka, vzrok požara še ni potrjen. Po navedbah Gasilske zveze Žalec je bil v intervenciji en gasilec lažje poškodovan.

Ogenj je v celoti uničil gospodarsko poslopje in v njem parkiran traktor, zaradi močnega vetra pa se je razširil še na bližnjo stanovanjsko hišo in bližnji apartmajski objekt. Materialna škoda bo zelo visoka, so navedli na Policijski upravi Celje. Policisti in kriminalisti danes nadaljujejo ogled kraja požara.

Za gašenje so bila aktivirana prostovoljna gasilska društva Zabukovica, Vrbje, Žalec, Griže in Šempeter v Savinjski dolini, skupno pa je v intervenciji sodelovalo 39 gasilcev s 15 gasilskimi vozili, so sporočili iz Gasilske zveze Žalec.

Navedli so še, da preostali del hiše ni primeren za bivanje zaradi odstranjevanja posledic požara in požarne vode ter da je na požarišču čez noč ostala gasilska straža. Gasilci so v ponedeljek popoldne pomagali tudi pri zasilnem prekrivanju strehe na hiši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije