OBŽALOVANJE

Nad Vlatkinim truplom se je še tri dni izživljal

Bojan Sep ni sprejel 23-letne zaporne kazni. Ob umorjeni popival 72 ur.
Fotografija: Vlatka Petrik FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Vlatka Petrik FOTO: Facebook

MARIBOR – »Ne morem priznati,« so bile prve besede 35-letnega Bojana Sepa, ko mu je okrožni državni tožilec Tilen Ivič v zameno za priznanje za lanski umor prijateljice Vlatke Petrik ponudil 23 let in štiri mesece zapora.
Nato pa je izučeni električar, ki pa je že dolgo brez zaposlitve, nadaljeval: »Na žalost sem to storil, ampak ne na tak način, kot se mi očita. Dal bi svoje življenje, samo da bi lahko povrnil njeno. Še vedno jo imam rad in ne morem živeti s tem, da je ni več.« Pri tem je možakar, ki sta ga na sodišče iz pripora pripeljala dva paznika, komaj zadrževal solze. Obžalovanje pri tožilcu Tilnu Iviču ni padlo na plodna tla. »Doslej se niste zagovarjali. Bolje rečeno ste se zagovarjali z molkom. Zato nam okoliščine celotnega primera niso znane,« je obtoženemu navrgel tožilec.
Za zaprtimi vrati stanovanja je obtoženi truplo skrival skoraj 72 ur. FOTO: Aleš Andlovič
Za zaprtimi vrati stanovanja je obtoženi truplo skrival skoraj 72 ur. FOTO: Aleš Andlovič

Zatem je začel Bojan Sep pojasnjevati, da mu je njegov prvi zagovornik svetoval, naj molči: »Želel sem pojasniti, kaj in kako se je zgodilo, a sem poslušal odvetnika.« Zdaj ko njegovo obrambo vodi odvetnik Igor Marinšek, so se zadeve obrnile na glavo in tako je pričakovati, da bo Bojan Sep na naslednji obravnavi sredi marca pojasnil, kaj se je tragičnega dne dogajalo v stanovanju na Preradovičevi 17 v mestu pod Pohorjem. »Seveda se bomo zagovarjali,« je sodniku Danilu Obersnelu zagotovil odvetnik.

Obtožnica brezposelnemu Bojanu Sepu očita, da se je 28. septembra lani v stanovanju, katerega najemnica je bila prav 45-letna Vlatka Petrik, sprl z njo in jo zatem na grozovit način umoril. Tako naj bi jo s podolgovatim predmetom najprej večkrat udaril po glavi, da je padla po tleh. Nato jo je z obema rokama prijel za vrat in jo začel daviti, sočasno pa ji je na glavo potisnil še vzglavnik. Vrhunec vsega je bil, da je na žensko, ki je ležala na tleh, položil še sesalnik in ji z nogo stopil na vrat. Tako je stal, vse dokler ni povsem obmirovala. Vlatka Petrik je zaradi oteklosti možganov in mikrokrvavitve možganov nekaj ur zatem umrla.
Se je tragedija primerila, ker obtoženi Bojan Sep s svojo novo partnerico ni želel iz stanovanja na Preradovičevi? FOTO: Aleš Andlovič
Se je tragedija primerila, ker obtoženi Bojan Sep s svojo novo partnerico ni želel iz stanovanja na Preradovičevi? FOTO: Aleš Andlovič

Tožilstvo je prepričano, da je bil povod za grozovito dejanje koristoljubje. Bojan Sep in Vlatka Petrik sta bila par, a je bila njuna zveza zelo turbulentna. Tako naj bi Bojan nekega dne v stanovanje na Preradovičevi pripeljal novo partnerico Vaneso V. Vlatka Petrik je bila proti temu, da bi njegova nova družica bivala v stanovanju, zato je zahtevala, da se Sep in Vanesa odselita. Prav slednje pa naj bi bil povod za spor, ki se je tragično končal.
A to še ni bilo vse, saj naj bi, tako trdi tožilstvo, Bojan Sep zatem še oskrunil truplo. »Pokojno žensko je zavil v tepih, sam pa še nekaj časa popival in se drogiral ob truplu,« je očitek okrog skrunitve trupla pojasnil tožilec Tilen Ivič. Izvedeli smo, da Vlatkin morilec ni samo popival ob njenem truplu, ampak naj bi iz jeze tudi večkrat brcnil vanj, zraven pa na ves glas kričal: »Prasica, saj si si zaslužila.«
Pravosodna policista sta obtoženega pripeljala iz pripora. FOTO: Aleš Andlovič
Pravosodna policista sta obtoženega pripeljala iz pripora. FOTO: Aleš Andlovič

Zanimivo je, da je bila priča umoru tudi nova prijateljica Bojana Sepa. Nemo naj bi spremljala, kako je Bojan Sep udrihal po svoji nekdanji partnerici, zatem pa skupaj z njim še slabih 72 ur preživela v stanovanju, v katerem je ležala tudi mrtva Vlatka. Sicer bi dejstvo, da Vanesa ni obvestila policije o dogajanju v stanovanju, lahko tudi zanjo prineslo kazensko ovadbo, a se je tožilec odločil drugače: »V tem primeru ne, saj je bila pod pritiskom obtoženega,« je odvrnil Ivič.

Včerajšnji predobravnavni narok je razkril, kar so o trojici vpletenih, Bojanu Sepu, Vlatki Petrik in Vanesi V., znali povedati že sosedje. Vsi trije so bili v času tragedije pod vplivom opojnih substanc. Izvedeli smo, da je šlo za koktajl drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi. Tako so obtoženega po prijetju odpeljali na analizo in v njegovi krvi našli dolg seznam opojnih substanc. Podoben seznam je bil tudi pri pokojni Vlatki Petrik.
Priznal, da je moril, a ni sprejel kazni. FOTO: Aleš Andlovič
Priznal, da je moril, a ni sprejel kazni. FOTO: Aleš Andlovič

Zaradi tega je zagovornik Igor Marinšek predlagal, da se zaslišijo še tri dodatne priče, ki bi znale veliko povedati o osebnosti tako obtoženega kot njegove žrtve. Ta naj bi bila precej vzkipljive narave in naj bi, tako obtoženi Bojan Sep, tragičnega dne vanj vrgla celo televizijski sprejemnik. Istočasno je odvetnik predlagal še postavitev novega izvedenca sodne medicine in tudi psihiatrije. »Izvedenec patolog naj ugotovi, ali je žrtev umrla 28. ali 29. septembra. V obtožnici je zapisano 28. septembra, na obdukcijskem zapisniku piše 29. septembra,« je sodišču pojasnjeval odvetnik Marinšek. Zakaj nov psihiater? »Z mano se je izvedenec v priporu pogovarjal pet, največ deset minut,« je sodniku potarnal Bojan Sep. In v tem kratkem času seveda po mnenju obrambe ni mogel ugotoviti, ali je bil obtoženi v času storitve kaznivega dejanja bistveno zmanjšano prišteven ali celo neprišteven. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije