HUJŠI PROMETNI PREKRŠKI

Na gorenjski avtocesti vozniki divjali, kazni so padale ena za drugo

Z nespametno in neodgovorno vožnjo je izstopal 55-letni voznik, državljan Hrvaške, ki je z avtomobilom nemških registrskih označb vozil s hitrostjo 219 km/h, kjer je omejitev 110 km/h.
Fotografija: Do sedaj so policisti zabeležili že več kot 60 prehitrih voznikov. FOTO: Roman Šipić 
Odpri galerijo
Do sedaj so policisti zabeležili že več kot 60 prehitrih voznikov. FOTO: Roman Šipić 

Gorenjski prometniki danes na gorenjski avtocesti izvajajo meritve hitrosti z laserskim merilnikom. Do sedaj so zabeležili že več kot 60 prehitrih voznikov.

Trije vozniki so imeli hitrost tudi nad 200 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. Vse tri tuje voznike so policisti ustavili in jih oglobili. Policisti bodo zoper vse voznike za ugotovljene kršitve iz današnjega nadzora vodili prekrškovne postopke.

Vozil je 219 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. FOTO: Policijska uprava Kranj
Vozil je 219 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. FOTO: Policijska uprava Kranj

Z nespametno in neodgovorno vožnjo je izstopal 55-letni voznik, državljan Hrvaške, ki je okoli 11. ure po gorenjski avtocesti v smeri Karavank z avtomobilom nemških registrskih označb vozil s hitrostjo 219 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. Policisti so mu izdali globo v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Ker je bil voznik tujec, je moral globo plačati takoj na kraju in jo je plačal v polovičnem znesku v višini 600 evrov.

Preventiva

Pomembno je, da vsi udeleženci v prometu upoštevajo omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja, še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami. Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise.

Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli k zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah, lahko povzročijo zelo hude posledice in še dodatne zastoje. Za volan sedite trezni in z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti v prometu registrirana.

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu zagotovo varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj.

Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije