POSREDOVALA POLICIJA

Na Fužinah prišlo do eksplozije

Zgodilo se je v soboto ponoči.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: GB Ljubljana
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: GB Ljubljana

V soboto ob 23.07 je na Poti na Fužine v Ljubljani eksplodiralo v predelu motorja osebnega vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in vozilo ter okolico preventivno pregledali s termovizijsko kamero in detektorjem za zaznavanje nevarnih plinov. Nudili so tudi pomoč policiji pri ogledu. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Zadobrova-Sneberje-Novo Polje, vendar njihova pomoč ni bila potrebna, še poroča uprava za zaščito in reševanje.

»Včeraj okoli 23. ure smo bili obveščeni o eksploziji vozila na območju Most. Policisti so ugotovili,  da je neznanec pod pokrov motorja porinil močnejše pirotehnično sredstvo, ki je povzročilo močno eksplozijo. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 2500 evrov,« sporoča policija. O ugotovitvah bo obvestila pristojno državno tožilstvo

Previdno s pirotehniko

Policija opozarja, da lahko pirotehnični izdelki, predvsem predelani in/ali kupljeni na črnem trgu, povzročijo hude poškodbe. Če se tej izkušnji ne morete upreti, pirotehnične izdelke uporabljajte vsaj tako, da to drugih ne moti in ne ogroža. Za mnoge je namreč uporaba pirotehničnih izdelkov neprijetna in jim vzbuja strah, nelagodje in občutek nevarnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije