DROGA

Moški, ki so mu prodali drogo, umrl

Prijeli osmerico, osumljeno, da je preprodajala mamila.
Fotografija: Nekaj zasežene droge FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Nekaj zasežene droge FOTO: PU Celje

CELJE – Konec tedna so celjski kriminalisti zaključili obsežno in zahtevno preiskavo s področja prepovedanih drog, med katero so sodelovali tudi z mariborskimi in ljubljanskimi kriminalisti, v zaključni akciji pa so se jim pridružili še pripadniki specialne enote ter Posebne policijske enote Policijske uprave Celje. Opravili so sedem hišnih preiskav, osmim ljudem, ki jih sumijo storitve kar 120 kaznivih dejanj, so odvzeli prostost, eden je še na begu, zanj so policisti razpisali iskanje.
Nekaj zasežene droge FOTO: PU Celje
Nekaj zasežene droge FOTO: PU Celje

Preiskava se je začela septembra lani, ko je policistom prišlo na ušesa, da je 39-letnik z območja Celja organiziral mrežo uličnih prekupčevalcev, v katero je bilo vključenih najmanj pet ljudi. Ti so na območju Celja in Maribora zasvojence, imeli so okrog 75 kupcev, zalagali s heroinom in kokainom, drogo je 39-letnik kupoval pri 26-letnem Ljubljančanu, jo odnesel na Štajersko in tam prepakiral ter razdelil svojim dilerjem.

Zlikovci so po podatkih policije na mesec prodali najmanj kilogram kokaina in pol toliko heroina, eden od tistih, ki jim je združba drogo prodala, je v času policijske preiskave vzel preveliko količino droge, ki jo je kupil pri osumljencih, in umrl.

Možje postave so med preiskavo zlikovcem, stari so med 24 in 41 leti, tri že dobro poznajo, saj so zaradi pečanja z mamili že prestajali zaporno kazen, zasegli dva kilograma heroina, 1,6 kilograma kokaina, kilogram konoplje, še 340 sadik taiste rastline, tri kilograme paracetamola in kofeina, ki se uporabljata za večanje mase drog, pa še tri pištole z naboji in 12.800 evrov gotovine. Šest osumljenih so s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ta je štirim odredil pripor, dvema hišnega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije