Mimoidoči moškega rešili gotove smrti

Voznika so morali oživljati.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

V četrtek ob 16.41 so policiste obvestili, da je vinjeni voznik osebnega avtomobila na Kozjaku nad Pesnico zapeljal v reko Pesnico in se prevrnil na streho. Celo vozilo je bilo v vodi, iz nje so gledala samo še kolesa.

»Pogumna moška, ki sta prva pripeljala mimo, sta voznika rešila iz vozila in ga začela oživljati. Pridružila se jima je še mimovozeča gospa. Vsem skupaj je oživljanje uspelo, voznika so z uporabo alu folije ogreli, nato pa so ga reševalci prepeljali v UKC Maribor,« so dogajanje opisali v poročilu PU Maribor.

Njegove poškodbe so bile opredeljene kot lahke. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu policisti odredili strokovni pregled. Analiza krvi in urina bo znana šele v prihodnjih dneh.

Vzroka za prometno nesrečo sta neprilagojena hitrost in nepravilna stran vožnje.

»Izpostaviti je treba, da so opisani trije pogumni vozniki s svojim prisebnim in nesebičnim ravnanjem ponesrečenega voznika rešili zagotove smrti. Za to jim bo lahko večno hvaležen. Čeprav alkohol v njegovem organizmu še ni dokazan, pa vse kaže na to, da ga je bilo očitno preveč. Morda bo ta dogodek vozniku pa tudi drugim dovolj velik opomin, da ne bodo več sedli alkoholizirani za volan. Alkohol res ubija. Le izjemoma ne, če ti (še lahko) pomagajo tako srčni ljudje, kot so temu vozniku,« so zaključili policisti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije