NESREČE V GORAH

Pester dan za reševalce v gorah, trikrat posredoval helikopter (FOTO)

Madžarska planinca sta obtičala nad planino Zgornja Krma, eden huje poškodovan.
Fotografija: Ekipa za reševanje v gorah je s posadko policijskega helikopterja danes trikrat reševala planince. FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
Ekipa za reševanje v gorah je s posadko policijskega helikopterja danes trikrat reševala planince. FOTO: PU Kranj

Ekipa za reševanje v gorah je s posadko policijskega helikopterja danes trikrat reševala planince. Ob 9.35 je planinka med vzponom na Porezen stopila na rob poti in zdrsnila. Ob 16.33 sta madžarska planinca obtičala na strmem snežišču nad planino Zgornja Krma. Eden od planincev si je pri zdrsu huje poškodoval ramo. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter LPE. Helikopter je poškodovanca prepeljal v bolnišnico na Jesenice.
 

Francoza sta se zaplezala, planinka si je poškodovala nogo


Ob 14.45 pa sta se pod Skuto v Kamniških Alpah zaplezala dva francoska planinca. Posredovali so reševalci GRS Kamnik, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter LPE. Helikopter ju je prepeljal v dolino.

Na območju Črne vode nad Tamarjem je padla in se poškodovala planinka. Posredovali so reševalci GRS Rateče, ji imobilizirali poškodovano nogo, jo prenesli po snežišču do Tamarja in jo z vozilom prepeljali v Planico, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Sezona nesreč se je očitno začela tudi v gorah, zato pri PU Kranj pozivajo k odgovornim odločitvam in varnemu obisku gora. Še vedno nevarnost ponekod pomeni sneg, nevarnost pa zvišuje še vročina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije