PROMETNA VARNOST

Lahko bi se končalo tragično: pijan ji je popolnoma uničil avto

Povzročil je nesrečo pri Naklem, v krvi pa imel dva promila alkohola.
Fotografija: Vozilo udeleženke nesreče je bilo popolnoma uničeno. FOTO: PU Kranj
Odpri galerijo
Vozilo udeleženke nesreče je bilo popolnoma uničeno. FOTO: PU Kranj

KRANJ – Na avtocesti pri Naklem se je včeraj zgodila prometna nesreča, ki pa bi se glede na stanje povzročitelja lahko končala tudi bolj tragično, so sporočili iz PU Kranj. Voznik, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 0,99 mg alkohola v litru izdihanega zraka (več kot dva promila alkohola), je trčil v drugo vozilo, to pa je odbilo v varovalno ograjo. Vozilo je bilo močno poškodovano in popolnoma nevozno. Povzročitelju nesreče so policisti odredili tudi strokovni pregled, obravnavajo pa ga zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Voznica udeleženega vozila je k sreči utrpela samo lažje poškodbe. 

Vozilo povzročitelja nesreče. FOTO: PU Kranj
Vozilo povzročitelja nesreče. FOTO: PU Kranj

Kranjski policisti pa so včeraj obravnavali še dva kritična voznika. Enega so iz prometa izločili že zgodaj zjutraj. Bil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pozitiven pa je bil tudi hitri test na prepovedane droge. Avtomobil so mu policisti zasegli.

Drugi voznik je bil obravnavan danes ponoči. Voznik je bil močno pod vplivom alkohola (0,89 mg/l), enako kot prejšnji pa je bil tudi on pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Manjšo količino prepovedane droge so mu policisti v postopku tudi zasegli. »Taka dejanja voznikov pod vplivom alkohola ali drog so uničujoča za ostale udeležence in varnost prometa, zavedanje o posledicah pa pri njih vedno pride prepozno. Prepozno zato, ker pri njih preprosto mora nastati posledica, da bodo sploh začeli razmišljati o svojih dejanjih. Ampak takrat bo prepozno, beseda oprosti pa povsem brez pomena. Opravičil za taka dejanja namreč ni!« opozarjajo pri PU Kranj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije