SLADKOSNEDNI TATOVI

Kradli kavo in salame, Oliver za leto in pol v zapor

Zlikovci so vlamljali v zidanice na območju Šentjerneja. Očitano priznal le eden.
Fotografija: Senad Brajdič na sojenje zaradi ponovitvene nevarnosti čaka v priporu. FOTOgrafije: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Senad Brajdič na sojenje zaradi ponovitvene nevarnosti čaka v priporu. FOTOgrafije: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – V samo enem mesecu so neznanci nad Šentjernejem vlomili v kar štiri vikende oziroma zidanice. Če je sprva kazalo, da se bodo nepridipravi izmuznili roki pravice, pa so možje v modrem zbrali dovolj dokazov, da so lumpom stopili na prste. Novembra so namreč opravili več hišnih preiskav, v katerih so našli tudi nekaj ukradenega, šlo je predvsem za tehnične predmete. In kdo so storilci? Enaindvajsetletni Senad Brajdič, oče dveh otrok, je iz Mihovice pri Šentjerneju, na sojenje pa čaka v priporu, saj so ga policisti že večkrat obravnavali zaradi tatvin in vlomov. Petindvajsetletni Mladen Kovačič, ki je že petkrat postal očka, je doma iz Dobruške vasi, a je trenutno na prestajanju devetmesečne zaporne kazni v celjskem zaporu, iz Dobruške vasi pa je tudi tretji obdolženi, 27-letni Oliver Kovačič.

Višji državni tožilec Bojan Avbar
Višji državni tožilec Bojan Avbar


Trojica se je na skupinski vlomilski pohod prvič podala julija. Na Tolstem vrhu so v bivalni vikend vlomili skozi okno kopalnice v kletnih prostorih in odnesli vso zlatnino, sobno anteno, signalno pištolo, dve domači salami ter motorno žago, vse skupaj je bilo vredno 500 evrov. Nekaj dni pozneje so se odpravili v Cerov Log, natančneje v vinorodno gorico, ki ji domačini pravijo Tičnica. Iz bivalnega vikenda so odnesli motorno žago, rezalko za železo in udarno kladivo, pa tudi pol kilograma kave, žganje, pivo, suho salamo in klobaso. Samo z odnesenimi predmeti so naredili za 700 evrov škode. V začetku julija so v eni noči obiskali dva objekta. V zidanico so prišli skozi kletno okno, ki so ga odprli s silo, odnesli pa so kosilnico, krožno žago, kuhinjske nože, napolitanke, kavo, 10 kilogramov suhomesnih dobrot, zaželeli so si celo sladoledne lučke. Lastnika so oškodovali za 700 evrov. Ne dosti manjšo škodo so povzročili tudi, ko so vlomili v drvarnico ob hiši v Dolenjem Vrhpolju. Ukradli so motorno žago in dve posodi z gorivom.

Oliver Kovačič, Senad Brajdič in Mladen Kovačič
Oliver Kovačič, Senad Brajdič in Mladen Kovačič


Ko je trojica stopila pred sodnico novomeškega okrožnega sodišča Mojco Hode, niso bili ravno soglasni ob predlogu višjega državnega tožilca Bojana Avbarja, ki jim je v zameno za priznanje ponudil leto in pol zapora. »Vzamem. Za vsa štiri dejanja,« je bil najbolj odločen Oliver Kovačič. Senad Brajdič je povedal, da prizna le drugo in četrto dejanje, Mladen Kovačič pa se ni mogel izjasniti, ali je kriv ali ne, saj je njegov odvetnik šele na dan sojenja dobil pooblastilo za zastopanje in se ni imel časa seznaniti z dokaznim gradivom. Da bi se izognili zapletom, je tako sodnica predobravnavni narok prestavila za nekaj dni. Za zdaj pa ni bilo govora o tem, ali bodo oškodovancem tudi poravnali škodo, ki so jo storili z vlomi in tatvinami. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas