VELIKA POŽARNA OGROŽENOST

Gasilci imajo polne roke dela: en požar pogasijo, pa že vznikne drugje

Spet je zagorelo na ljubljanskem Rožniku, izpostavljamo še številne druge požare po državi.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo

Skoraj po vsej državi je razglašena velika požarna ogroženost v naravnem okolju. Da lahko že malenkost zaneti požar, pa priča poročanje uprave za zaščito in reševanje, kjer navajajo številne požare.

Danes ob 0.12 sta na Rožniku v Ljubljani gorela podrast in kup odpadnih vej. Požar na površini okoli 5.000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GB Ljubljana, PGD Vič in Zgornja Šiška.

V torek okoli 21. ure je v naselju Lokve, občina Črnomelj, gorelo v gozdu. Požar, ki je zajel suho travo, podrast in ostanke vejevja na površini okoli pet kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Črnomelj.

Sočasno je gorelo v naravi v naselju Šikole, občina Kidričevo. Požar na površini okoli sto kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Šikole.

Okoli 21. ure so o gorečem podrastju in suhi travi poročali tudi iz naselja Ivanjkovci, občina Ormož. Požar na površini okoli 20 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Ivanjkovci.

Okoli 20. ure so na brežini ob železniški progi v Šmihelu v Novem mestu goreli suha trava, podrast in grmičevje. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel.

Malo pred tem je zagorelo blizu naselja Hrušica (občina Ilirska Bistrica), okoli 19. ure ob Poti Roberta Blinca v Ljubljani, v naselju Velesovo (občina Cerknica), v bližini poligona Kinološkega društva na Brdu v Ljubljani, v naselju Trčova v občini Maribor ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije