TRAGEDIJA NA AVTOCESTI

FOTO: Za Aleksandro usoden nalet tovornjaka

Tragična nesreča na avtocesti zaradi vode ob petkovem nalivu. Voznik začetnik izgubil nadzor nad avtom, umrla 22-letna Bistričanka.
Fotografija: Aleksandra Rober FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Aleksandra Rober FOTO: Facebook

MARIBOR, PTUJ – Ko je pred leti reka Drava poplavila dolino med Mariborom in Ormožem, so vsi ocenjevali, da gre za stoletne vode. Ni še minilo polnih šest let, ko se je zgodba ponovila, le da tokrat krivec ni največja štajerska reka, ampak v reke narasli majhni potoki, katerih struga je v običajnih razmerah globoka vsega nekaj deset centimetrov.

»Nihče od starejših se ne spominja takšnih padavin,« nam je dejal Aleš Zorec, poveljnik prostovoljnih gasilcev iz Grajene. Vasica pri Ptuju je bila ena od najbolj prizadetih v petkovem zastrašujočem neurju s točo, ko je po ocenah strokovnjakov na posameznih mestih padlo tudi 250 litrov dežja na kvadratni meter, kar je običajno količina vode, ki z neba pade v vsem mesecu.
Majhni potoki, kot sta Grajena in Rogoznica, so prestopali bregove. Domačini so dejali, da se je gladina v sicer idiličnem potoku Grajena dvignila za več kot dva metra. »Najhuje je bilo v središču Grajene. Po glavni cesti je tekel poldrugi meter visok in deroč potok. Voda je bila tako deroča, da jo je bilo nemogoče prečkati, razen s tovornjakom, vse drugo bi odnesla s seboj,« je še dodal Aleš Zorec. Nato je opozoril, da je voda narasla v nekaj minutah: »Poklicani smo bili, da rešimo avtomobil iz kletne garaže, a še preden smo z dodatno opremo prišli k hiši, je bil avto že cel pod vodo. Veliko nižjeležečih hiš je poplavljenih, k sreči pa je prizaneseno naši osnovni šoli.«


»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«


 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas