NI JIM USPELO

FOTO: Razstrelili so bankomat

Roparji so se s plinom spravili nad bankomat v trgovini Tuš. Nastala je velika materialna škoda, do denarja pa niso prišli.
Fotografija: Bankomat je izginil. FOTO: Nada Černič Cvetanovski
Odpri galerijo
Bankomat je izginil. FOTO: Nada Černič Cvetanovski

DOLENJI BOŠTANJ – V soboto zjutraj, ko so kupci hiteli po nakupih, so začudeni obstali pred Tuševim marketom v Dolenjem Boštanju, okrog katerega je bil napeljan trak Policija, vhod pa so varovali policisti. Pravzaprav pravega vhoda ni bilo, bilo je razdejanje, saj so neznani storilci razstrelili bankomat, ga uničili, pri tem pa povzročili še ogromno škodo, saj so poškodovali vhod in trgovino samo.

Tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik nam je povedala, da so bili o poškodovanju bankomata v Dolenjem Boštanju obveščeni v noči na soboto, 23. junija. Kriminalisti in kriminalistični tehniki so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in prve ugotovitve kažejo, da so storilci poskušali z eksplozijo plinske zmesi razstreliti bankomat, nameščen na zunanjem delu prodajalne. Poškodovani so bili zunanji del bankomata ter stekla in vrata prodajalne. Nastala je večja premoženjska škoda, denarja pa, kot pravi Drenikova, storilcem ni uspelo odnesti. Po dejanju so roparji pobegnili. Kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo in še naprej ugotavljajo vse okoliščine dejanja.

Podobna kazniva dejanja smo v zadnjih letih zasledili na Hrvaškem. Storilci, profesionalci, ki obvladajo svoj posel, si pri razstrelitvah bankomatov pomagajo s klasičnim eksplozivom, še raje pa z jeklenkami za avtogeno varjenje. Tudi pri nas si v zadnjem obdobju sledijo tovrstni dogodki. Na začetku junija, natančneje 2. junija ob pol štirih zjutraj, se je podobno zgodilo v Šentilju, kjer so neznani storilci z eksplozijo poškodovali bankomat pri trgovini, ukradli denar in pobegnili. Četrtega maja letos okrog dveh ponoči so neznanci v Krškem prav tako z eksplozijo poškodovali bankomat, nameščen na zunanji strani prodajalne, zatem so se z avtom zaleteli v vrata prodajalne in odnesli denar. Kriminalistična preiskava napada na bankomat v Krškem še poteka, so pa avtomobil našli na kolovozni poti blizu Krškega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije