ZAPROSILA ZA AZIL

VIDEO: Migranta s kolesom po obvoznici

Dva migranta kolesarila od Brezovice do Brda. Ko so ju zaustavili policisti, sta zaprosila za azil.
Fotografija: Vozila sta po odstavnem pasu. FOTOgrafije: Dars
Odpri galerijo
Vozila sta po odstavnem pasu. FOTOgrafije: Dars

LJUBLJANA – V zadnjih štirih letih, odkar je reka političnih beguncev in ekonomskih migrantov začela teči od juga poti severu tudi prek naše države, smo videli že precej nenavadnih poskusov, kako priti prek Slovenije ali vsaj do azila pri nas. Za enega (naj)bolj nenavadnih pa sta včeraj zjutraj poskrbela migranta, ki bi po naših podatkih lahko prihajala s severa Afrike; bolj pa je nenavadno, kako sta prišla do policije in zaprosila za azil.

Naša bralka je namreč povedala, da sta možakarja okoli pol sedme ure zjutraj s kolesi stala na avtocestnem izvozu Brezovica, vendar sta čakala na zeleno luč pri semaforju na državni Tržaški cesti proti prestolnici. »Naenkrat sta se s kolesi pognala proti nadvozu na avtocesto in nato proti Ljubljani, nista se ozirala na moje klice, da se na avtocesto ne sme s kolesom,« je za Slovenske novice povedala očividka.

Nekaj časa iskala priložnost

Nadzorne kamere Darsa so razkrile njuno stisko kak kilometer pozneje, ko sta kar nekaj časa iskala priložnost, da ob jutranji konici prečkata avtocesto na razcepu Kozarje, saj sta se odpravila proti južni obvoznici, nato pa sta si premislila in zavila proti severni ljubljanski obvoznici. Vendarle sta bila tolikanj previdna, da sta se vozila po odstavnem pasu.



Policijska uprava Ljubljana je bila obveščena o kolesarjih, potrjuje predstavnica za stike z javnostmi Nataša Pučko: »Policisti so ju izsledili in ugotovili, da gre za tuja državljana.« V postopku sta oba zaprosila za mednarodno zaščito, postopki z njima pa v dopoldanskih urah še niso bili opravljeni. Potem bo nemara bolj jasno, kako sta se migranta sploh znašla na Brezovici ob pol sedmi zjutraj, vsak na svojem kolesu, ter kaj je bil namen doslej nerazumljivega manevra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije