STRAŠNO

Tunizijec v Slovenijo prispel na podvozju, končal v bolnišnici

V ponedeljek so samo na območju PU Novo mesto prijeli 63 nezakonitih migrantov.
Fotografija: Skriti potnik je zaman tvegal življenje (simbolična footgrafija). FOTO: Policija
Odpri galerijo
Skriti potnik je zaman tvegal življenje (simbolična footgrafija). FOTO: Policija

​Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo v ponedeljek pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejni nadzor in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju našli državljana Tunizije, ki se je poskušal izogniti mejnemu preverjanju in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

​Zaradi slabega zdravstvena stanja so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli, kasneje pa so ga policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

Na podvozju tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak so našli še dva državljana Libije, ki sta se tudi poskušala izogniti mejnemu nadzoru. Predali so ju hrvaškim policistom.

​Policisti so na območju novomeške policijske uprave med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Radencev, Učakovcev (PP Črnomelj), Biča, Gorenje Nemške vasi (PP Trebnje), Velikega Cerovca (PP Novo mesto) in Podbočja (PP Krško) izsledili in prijeli 63 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policijski postopki s 46 državljani Pakistana, z devetimi državljani Bangladeša, s petimi državljani Alžirije in tremi državljani Afganistana še niso zaključeni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije