Teren oteževal gašenje

Najmanj 50 gasilcev je na nedostopnem območju gasilo požar na petih hektarjih gozda.
Fotografija: Gorelo je globoko v gozdu. FOTO: Pgd Dolnji Slaveči
Odpri galerijo
Gorelo je globoko v gozdu. FOTO: Pgd Dolnji Slaveči

V nedeljo je ob 15.32 v bližini naselja Vidonci v občini Grad zagorelo v gozdu na površini okoli pet hektarjev. Gasilci iz okoliških prostovoljnih društev so po velikem naporu požar omejili in pogasili, nekateri pa so pozneje ostali na požarni straži, če bi se kje znova vžgalo. Ker je zagorelo precej globoko v gozdu – predvsem je gorelo listje in podrastje, a tudi velika drevesa – na zahtevnem terenu, je bil otežen dostop in s tem gašenje.


V nedeljo popoldne so morali gasilci posredovati tudi v občinah Sveta Trojica in Ormož. Ob 12.18 so namreč na Zgornjem Porčiču gasilci PGD Sveta Trojica pogasili požar na površini približno 400 kvadratnih metrov suhe trave. Slabo uro zatem, ob 13.14, je v Pavlovcih ob železniški progi gorela suha trava. Požar na površini 150 kvadratnih metrov so pogasili člani PGD Hardek in Ormož.
 

Velika požarna ogroženost


V minulih dneh je po poročanju republiškega centra za obveščanje marsikje zagorelo v naravi, čeprav je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje že 20. marca razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja, razen za območja s snežno odejo. Omenjeni razglas poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi v naravnem okolju prepoveduje tudi kurjenje kresov, požiganje na območjih ob infrastrukturnih objektih ter izvajanje ognjemetov. Prav tako prepoveduje izvajati aktivnosti in uporabljati predmete ali naprave, ki lahko zunaj pozidanih površin povzročijo požar. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije