V NAPAČNO SMER

Smrtno nevarno početje na gorenjki

Objavljeno 20. junij 2019 08.18 | Posodobljeno 20. junij 2019 08.33 | Piše: T. V.

V jutranji konici je belo vozilo ogrožalo druge udeležence v prometu.

Simbolična fotografija. FOTO: TJG
KRANJ – Gorenjski policisti so opozorili na vožnjo belega vozila v napačno smer po avtocesti od uvoza Kranj zahod v smer proti Ljubljani. Po nekaj minutah so sporočili, da nevarnosti ni več.

»Po trenutnih podatkih je voznik (ali voznica) vozilo obrnil in se odpeljal v pravo smer. Kdor ima informacije o dogodku ali tem vozilu, naj jih prosimo sporoči policiji na intervencijsko številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200. Šlo naj bi za belo vozilo,« so sporočili.

Vožnja v napačno smer se je zgodila manj kot 24 ur zatem, ko je prav tako na gorenjki starejša voznica med Lipcami in predorom Karavanke vozila v napačno smer, potem ko se je na počivališču obrnila z vozilom. Do ustavitve na Hrušici je pri Podmežakli oplazila še vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Čelnemu trčenju se je ta voznik komaj izognil s hitrim premikom s prehitevalnega pasa na voznega. 

Kako ravnati?
Kako ravnati, ko voznik vidi ali sliši obvestilo, da je na avtocesti nasproti vozeče vozilo:
– Zapustite avtocesto oziroma hitro cesto ali zapeljite na počivališče.
– Spremljajte prometno signalizacijo (semafor v predorih, portali).
– Upočasnite, vendar ne pretirano, in po potrebi prižgite vse štiri smernike – vozite še posebej previdno.
– Vozite po desnem pasu, saj vozniki, ki vozijo v napačno smer, običajno vozijo po prehitevalnem pasu.
– O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, obvestite policijo.

Če se to zgodi in po avtocesti peljete v napačno smer, takoj ustavite vozilo. Po možnosti to storite zunaj vozišča in tako, da ne ogrožate sebe in drugih udeležencev prometa. Nemudoma obvestite policijo na številko 113 ali pokličite prometnoinformacijski center na številko 1970, kjer bodo poskrbeli za ustrezno zavarovanje kraja.
Deli s prijatelji