KJE JE?

Policija išče tatove orožja: ukradena bombometa sta le za vojsko in policijo

Podjetje naj bi bilo oškodovano za več deset tisoč evrov. 
Fotografija: Fotografija je arhivska in simbolična. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Fotografija je arhivska in simbolična. FOTO: Policija

LJUBLJANA – Pred dnevi se je v Ljubljani zgodila kraja orožja iz trgovine oziroma skladišča zasebnega podjetja. Po naših podatkih gre za podjetje 365 Plus, ki ima trgovino v središču prestolnice. »Policijska uprava Ljubljana obravnava vlom v poslovni prostor v Ljubljani, od koder je bilo odtujenih več različnih kosov orožja, večinoma kratkocevno orožje, med odtujenimi kosi pa sta tudi dva bombometa. Gre za orožje, ki je po zakonu o orožju opredeljeno kot prepovedano orožje in orožje, za katero je potrebno dovoljenje,« je na vprašanje o preiskavi odgovorila Maja Ciperle Adlešič iz PU Ljubljana. 


Orožje le za policijo in vojsko

Damjan Petrič, vodja sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana, je za javnost povedal, da so vse od kraje do danes potekale aktivnosti v zvezi z iskanjem in zavarovanjem sledi. Kako je rop potekal, pa zaradi nadaljnje preiskave ni razkril. »Ukradli so več deset kosov pištol ter revolverjev in dva bombometa. Za bombomet je promet in posest posameznikom prepovedana, ker gre za vojaško orožje. Trgovine, ki so registrirane za prodajo orožja, lahko prodajajo takšno orožje, vendar ne posameznikom, ampak zgolj vojski in policiji.« Dejal je še, da zdaj sledi pregled vseh listin ukradenega orožja. Na policiji so še dodali, da poteka sodelovanje s partnerskimi službami doma in s tujimi varnostnimi organi za izsleditev storilcev in ukradenega orožja.

Za odgovore smo poskusili priti tudi do direktorja podjetja 365 Plus, d. o. o., Igorja Albrehta (podatek bizi.si), a se še ni oglasil. Podjetje so po naših informacijah oškodovali za več deset tisoč evrov. 

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije