Prah na sedežu SAB: oglasila se je policija

Na Štefanovi ulici so danes popoldne vladale izredne razmere. Ena oseba je bila v karanteni.
Fotografija: Alenka Bratušek. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Alenka Bratušek. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na sedežu Stranke Alenke Bratušek so prejeli pošiljko z neznanim belim prahom. PU Ljubljana poroča, da so bili o sumljivi pošiljki obveščeni ob 13.15 in da se je ob prejemu pošiljke iz nje usul bel prah. 

Okoli 18. ure pa so sporočili, da po prvih znanih analizah ne gre za snov, ki bi bila nevarna za življenje ali zdravje ljudi. »Policisti zbiranje obvestil nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.«


Nepredvideno dogajanje na sedežu stranke

Na kraju so posredovali policisti in gasilci. Uslužbenci inštituta za mikrobiologijo in imunologijo medicinske fakultete so snov analizirali. Oseba, ki je bila izpostavljena, je bila do zaključka analize v karanteni. Objekt v času intervencije ni bil evakuiran.

Stranka je sicer za danes napovedala zasedanje izvršnega odbora in sveta stranke. Malo pred 18. uro so sicer iz SAB sporočili, da so se zaradi nepredvidenega zaključka zasedanja organov stranke odločili, da po zasedanju pošljejo pisno izjavo. V njej naj bi javnost seznanili s sprejetimi sklepi in z nadaljnjimi koraki. 

Napete razmere

Gre že za drugi primer groženj političnim strankam v tem tednu. Grozilno pismo je namreč prejela tudi predsednica stranke Desus Aleksandra Pivec. Vsebina se nanaša na sodelovanje v koaliciji s SDS, po poročanju Pop TV pa naj bi Pivčevi v pismu grozili s smrtjo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije