SUM KAZNIVEGA DEJANJA

Ovadena za pretepanje psa

Policija v ravnanju ženske, ki je tepla kužka, našla sum kaznivega dejanja.
Fotografija: Posnetek je pretresel ljubitelje živali. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Posnetek je pretresel ljubitelje živali. FOTO: Facebook

Triindvajsetega aprila je po spletu zakrožil videoposnetek brutalnega pretepanja psičke. Filmček, ki je bil posnet v Kopru, je pretresel ljubitelje živali, v Slovenskih novicah smo takrat razkrili ozadje dogajanja.
Skupila jih je psička Sky. FOTO: Facebook
Skupila jih je psička Sky. FOTO: Facebook

Spomnimo, razvidno je bilo, da 79-letna Elvira Šuler na vrtu hiše na Markovcu zverinsko udriha po takrat dvajsetmesečni psički Sky pasme jack russel terier. Šulerjeva je pri tem klečala, jo z nekakšno palico z veliko silo najmanj desetkrat udarila po telesu, hkrati pa jo držala za zadnjo levo tačko. Nesrečna psička je v agoniji cvilila in jokala.
 

Zanikala tepež


Šulerjeva nam je po dogodku zanikala, da bi žival tepla. »Dve psički sta se prijeli in sem ju dajala narazen,« je dejala in še, da ni ničesar zakrivila in da tako meni tudi inšpektorica, »ki je pravkar odšla iz stanovanja in jo opravičila«.

No, da ni čisto tako, govori podatek, da je bila včeraj zjutraj na Markovcu spet inšpektorica, ki je po neuradnih informacijah prišla v kontrolo, policisti pa so spisali kazensko ovadbo: »Policija je na okrožno državno tožilstvo v Kopru 6. maja 2020 podala kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali, in sicer zaradi pretepanja psa s palico,« je za Slovenske novice povedala Anita Leskovec, višja policijska inšpektorica in tiskovna predstavnica koprske policijske uprave. »Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta,« glede tega dejanja pravi kazenski zakon.


Včeraj smo se znova pogovorili z nekaterimi sosedi, ki pravijo, da Šulerjevo po dogodku vidijo s psički pred hišo, v hiši imajo sicer tri odrasle pse in mladiča iste pasme, da lajajo in občasno tudi cvilijo, vendar da ne vidijo ali slišijo, da jih kdo pretepa. Spomnimo, psi niso v lasti Šulerjeve, ampak Mojce Jakomin, s katero Šulerjeva živi in ji je psičke prepustila v skrb. Šulerjeva nam je povedala, da komentarja na zaporno kazen, ki ji grozi, nima in da naj jo vsi pustimo na miru. Zaradi vsega, kar je sledilo dogodku, je povedala, je v slabem zdravstvenem stanju, naredila pa da ni nič narobe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije