BRANIK

Oborožena oropala pošto, policija ju še lovi

Policija poziva morebitne očividce, da se javijo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Špela Ankele

BRANIK – Okoli 9. ure je bila v Braniku oropana tamkajšnje poštna poslovalnica. Po obvestilu o ropu so policisti in kriminalisti z območja novogoriške policijske uprave začeli izvajati aktivnosti z namenom izsleditve roparjev.

Poslovalnico sta oropala dva neznana zamaskiranca, eden od njiju je bil oborožen s kratkocevnim orožjem. Od zaposlenih sta zahtevala in si prisvojila določeno vsoto gotovine, svojo zahtevo pa podkrepila z orožjem.

V času ropa je bila v prostorih pošte stranka, starejša oseba. Po ropu sta zbežala, policija pa ju še ni izsledila in nadaljuje preiskavo. V zvezi z ropom je obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici).

Poziv očividcem

Novogoriški kriminalisti v zvezi z oboroženim ropom pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede ropa pošte policiji lahko nudili koristne informacije, da pokličejo policiste najbližje policijske postaje oz. na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200. Zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podrobnosti širši javnosti ne morejo posredovati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije