PU MARIBOR

Na Ptuju zagorela stara, a obnovljena hiša, škoda je ogromna (FOTO)

Požara na dveh hišah povzročila za okoli 150.000 evrov škode.
Fotografija: FOTO: Radio Ptuj
Odpri galerijo
FOTO: Radio Ptuj

Na območju PU Maribor je konec tedna prišlo do več požarov, dva med njimi pa sta povzročila večjo materialno škodo. V nedeljo zvečer je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Spodnji Koreni, stara, vendar v celoti obnovljena stanovanjska hiša, pa je zagorela tudi na Ptuju. Skupaj sta požara povzročila za skoraj 150.000 evrov škode.

Kot so sporočili z mariborske policije, se je v nedeljo okoli 20. ure vnelo ostrešje starejše hiše v Spodnji Koreni, kjer je začelo goreti v bližini dimnika. Ostrešje je zgorelo v celoti, nato pa so požar pogasili gasilci. Materialno škodo so nestrokovno ocenili na 50.000 do 60.000 evrov.

Med gašenjem se je poškodoval eden od poklicnih gasilcev, saj mu je na ramo padel del opeke, vendar zdravniške pomoči ni poiskal. So pa gasilci ponoči organizirali požarno stražo, saj je zaradi vetra in napovedi, da se bo ta še okrepil, obstajala nevarnost ponovnega izbruha požara.

Kriminalisti so danes opravili ogled kraja dogodka in tujo krivdo za nastanek požara izključili, čeprav jim točnega vzroka še ni uspelo ugotoviti. O svojih ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Pregretje dimniške tuljave

Na Ptuju pa je zagorela stara, vendar v celoti obnovljena hiša, v kateri je ogenj izbruhnil na podstrešju. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Po oceni policije materialna škoda znaša okoli 90.000 evrov.

.

Po ogledu kraja požara so ugotovili, da je ostrešje zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave, o svojih ugotovitvah pa bodo prav tako s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije