SMRT NA CESTI

Motorist po trku umrl

Najstnik prehiteval avto in trčil v 64-letnika. Temu niso mogli več pomagati.
Fotografija: Tragična nesreča se je zgodila ne cesti med Šentjurjem in Planino pri Sevnici. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Tragična nesreča se je zgodila ne cesti med Šentjurjem in Planino pri Sevnici. FOTO: Guliver/getty Images

LJUBLJANA – Minuli konec tedna so vremenske nevšečnosti na cestah povzročile nemalo težav. Mokre in spolzke ceste so bile vzrok mnogo nesreč, kot je opozoril Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave, so na varnost še dodatno vplivali mokro in spolzko listje pa tudi veje, ki so jih močni sunki vetra nanosili na cesto.

A za 64-letnega motorista, ki je v soboto na cesti v okolici Šentjurja izgubil življenje, je bilo usodno prehitevanje. Ne njegovo, temveč prehitevanje 19-letnega voznika avtomobila, ki je na nasprotni pas zapeljal, da bi obvozil avto, tedaj pa mu je nasproti pravilno pripeljal motorist. Vozili sta trčili, 64-letnik se je tako hudo poškodoval, da je na kraju dogodka umrl. Kot je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje, je moški letošnja dvanajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na njihovem območju, v enakem obdobju lani je na cestah celjske policijske uprave umrlo 16 ljudi.


Tragično se je končala tudi prometna nesreča, ki se je istega dne pripetila v Mariboru. Tam 29-letnik, ki je vozil po Nasipni cesti, peški in njenemu psu ni omogočil, da bi varno prečkala cesto na prehodu za pešce. S prednjim delom avtomobila je trčil v 27-letno Mariborčanko in v psa, ki ga je vodila ob sebi na povodcu. Žival je poginila, ženska pa je utrpela hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v mariborski klinični center. Voznika, za katerega se je izkazalo, da je bil pijan – v litru izdihanega zraka je imel kar 0,88 miligrama alkohola –, čaka ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.


Precej bolje pa se je končala množica nesreč, ki so jih v preteklih dneh zabeležili na upravi za zaščito in reševanje. Med Bučkovci in Malo Nedeljo v občini Ljutomer je denimo voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in obstal na strehi, pri čemer je iz vozila padel akumulator. Voznik, ki je bil pripet z varnostnim pasom, ni bil ranjen. Je pa v bolnišnici pristal voznik, ki je v kraju Spodnje Pijavško izgubil nadzor nad avtomobilom in trčil v leseno zaščitno ograjo ob cesti. S ceste je zapeljal voznik v Zalokah, avto se je nato prevrnil na bok, ranil se ni nihče, kar osem ljudi pa se je ranilo v Veliki Pirešici, kjer sta trčila osebna avtomobila; šest ranjencev so reševalci odpeljali v bolnišnico, dva pa sta pomoč poiskala sama.

Voznika, ki je zapeljal s ceste v Bučkovcih, je rešil varnostni pas. FOTO: Oste Bakal
Voznika, ki je zapeljal s ceste v Bučkovcih, je rešil varnostni pas. FOTO: Oste Bakal

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije