USODNO POPRAVILO

Krisove zmage ni dočakal

Objavljeno 02. oktober 2019 08.32 | Posodobljeno 07. oktober 2019 11.51 | Piše: Aleš Andlovič

Popravljanje vozila je bilo usodno za 26-letnika. Danes zadnje slovo.

Popravljanje avtomobilov je bila strast Draga Goričana, žal tudi usodna. FOTO: Facebook
JURIJ OB PESNICI – Majhen kraj povsem na meji z Avstrijo je od petka zavit v črno. »Sploh ne morem verjeti, da se je to lahko primerilo. Draga sem poznal, a se nismo kaj prida družili,« nam je dejal Mitja, ko smo ga v središču Jurija povprašali o tragični nesreči, ki se je v petkovih popoldanskih urah zgodila na domačiji Goričanovih v Juriju ob Pesnici.
image
Eden od popravljenih golfov, na katerega je bil ponosen. FOTO: Facebook

Drago Goričan je počel, kar je imel najraje: popravljal je avtomobil.
»Avtomobili so bili njegovo življenje. Velikokrat se je pohvalil, da je popravil in prenovil ta ali oni avto. Najraje se je ukvarjal z nemškimi, golfi ali BMW so bili na njegovem seznamu,« nam je s solzami v očeh zaupal njegov prijatelj.

Na domačem dvorišču Drago, ki bi moral prihodnji torek upihniti 27. svečko, ni imel registrirane mehanične delavnice. Poznavalci so nam dejali, da je to doma počel iz hobija, a prav strast do popravljanja in restravriranja avtomobilov ga je stala življenje. Majhna nepazljivost je bila dovolj, da je obležal pod jeklenim konjičkom. Policisti in reševalci so bili o nesreči obveščeni v petek pozno popoldne, ko jih je na interventno številko poklical eden od domačih.
image
Popravljanje avtomobilov je bila strast Draga Goričana, žal tudi usodna. FOTO: Facebook

Reševalci, ki so prihiteli v obmejni kraj, so bili nemočni. Avtomobil ga je pokopal pod seboj, rane so bile prehude. Kriminalisti, ki so s pomočjo dežurne državne tožilke poskušali razvozlati, kaj se je dogajalo na dvorišču Goričanovih, so ugotovili, da je »26-letnik popravljal svoje vozilo, pri tem je podložil sprednjo os vozila z betonskim podstavkom, nato pa snel obe sprednji kolesi«. Zatem je legel pod avtomobil, da bi z vozila snel volanski drog. Toda vibracije ob snemanju so povzročile, da se je betonski podstavek zamajal in podrl, sprednji del avtomobila pa je nesrečnika pokopal pod seboj in mu prizadejal smrtne poškodbe.
Aktivno se je vključil v zbiranje sredstev za zdravljenje malega Krisa.


Kot smo neuradno izvedeli, so preiskovalci izključili, da bi bil vpleten še kdo drug, zato bodo menda zadevo zaključili s poročilom na mariborsko okrožno državno tožilstvo. A to je le majhna uteha za žalujočo družino Goričanovih. Oče Branko, mama Dragica in sestra Branka bodo z drugimi sorodniki, prijatelji in znanci nesrečnega Draga danes pospremili na zadnji poti. Pogreb priljubljenega mladeniča bo ob 15. uri na pokopališču v rodnem Juriju ob Pesnici.

Neizmerne bolečine pa ne preživljajo samo njegovi najbližji. Tudi njegovi prijatelji so potrti in strti. »Naj ti bo na drugi strani lepo,« je na njegovem profilu na družabnih omrežjih zapisala Jasmina. Njenim besedam se je pridružil Mitja: »Pubec! Upam, da si šel na bolje. Počivaj v miru.«
11
dni in Drago bi praznoval 27. rojstni dan.


Da je imel Drago veliko srce, dokazuje tudi, da se je vključil v zbiranje sredstev za plačilo zdravljenja za malega Krisa. Še dan pred tragedijo je namreč delil objavo o zbiranju denarja in prijatelje pozval k sodelovanju v akciji. Da smo medtem zbrali zadosti denarja, Drago na žalost nikoli ne bo izvedel. 
Deli s prijatelji