OJOJ ...

FOTO: Ustavili so ga, ker je telefoniral med vožnjo, potem pa odkrili ...

Na izsledke analize še čakajo. 
Fotografija: Šlo naj bi za drogo. FOTO: PP Gornja Radgona
Odpri galerijo
Šlo naj bi za drogo. FOTO: PP Gornja Radgona

GORNJA RADGONA – Policisti PP Gornja Radgona so v ponedeljek malo pred 15. uro v naselju Radenci ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, zato so mu bil izdali plačilni nalog.

V vozilu je bil tudi sopotnik, ki imel pri sebi večjo darilno vrečko. Ugotovljeno je bilo, da se v vrečki nahaja večja količina vršičkov rastline zeleno-rjave barve, za katero obstaja utemeljen sum, da je prepovedana droga konoplja.

Zasegli so približno 800 gramov za zdaj neznane snovi, ki bo poslana v nacionalni forenzični laboratorij v analizo. Če bo analiza sum potrdila, bodo 25-letnika kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi po I. odstavku 186. člena kazenskega zakonika.

Ker je bilo na podlagi postopka za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih substanc ugotovljeno, da obstaja sum, da je 25-letni voznik vozil pod vplivom prepovedanih substanc, mu je bil odrejen strokovni pregled. V primeru pozitivnega rezultata analize odvzetih telesnih tekočin bo za voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, še pišejo v poročilu PU Murska Sobota.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije