Andrej soseda po sekanju drv s sekiro, policija razkriva, kaj je naredil materi

S sekiro je smrtno poškodoval 69-letnika.
Fotografija: FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
FOTO: PU Celje

Pisali smo, da so v soboto ob 13.10 v operativnokomunikacijskem centru PU Celje prejeli klic o nasilju pred stanovanjsko hišo na Polzeli. Policisti so ugotovili, da je 43-letni Andrej Vrščaj na svojem domu storil kaznivi dejanji uboja in povzročitve hude telesne poškodbe.

Vrščaj je zjutraj s svojim prijateljem prišel domov na Polzelo, kjer je njegova mati spravljala drva, pri čemer ji je pomagal 69-letni bližnji sosed Vinko Peklič. Vrščaj je najprej odšel od doma, nato se je vrnil in tudi sam pomagal pri sečnji drv.

»Med kosilom je nagovoril soseda, da so šli skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Med njimi je prišlo do nesoglasja. Mati osumljenega je poskušala sina umiriti, vendar jo je silovito odrinil, tako da je padla. Pri padcu si je zlomila roko. Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril starejšega soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju podlegel. Po dejanju se je osumljeni z osebnim vozilom odpeljal v smeri proti Velenju. Policisti in kriminalisti smo nemudoma začeli z iskalno akcijo. Ob 16.30 smo bili obveščeni, da imajo avstrijski varnostni organi v kraju Pliberk v postopku osebo, ki trdi, da je na območju Slovenije storila kaznivo dejanje uboja. Na podlagi medsebojnih sporazumov o čezmejnem policijskem sodelovanju in dejstvu, da je oseba nedovoljeno prečkala notranjo mejo, so nam avstrijski varnostni organi osumljenega v večernih urah predali. Odvzeli smo mu prostost in ga pridržali,« poroča PU Celje.

V zadnjih petih letih obravnavali sedem ubojev in osem umorov

»Zbiranje obvestil in dokazov še nadaljujemo, osumljenega 43-letnega moškega bomo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Za uboj je po členu 115/I KZ-1 zagrožena kazen od petih do petnajstih let zapora, za povzročitev hude telesne poškodbe pa zaporna kazen od šestih mesecev do petih let. Na območju PU Celje smo v zadnjih petih letih obravnavali sedem ubojev in osem umorov. Vse primere smo preiskali.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije