NA KOŽO

Kolumna Boštjana Fona: Stavim na Kolindo!

Fotografija:
Odpri galerijo

Kadar sem delovno nalogo opravljal v kazinojih, sem poleg akreditacije dobil za deset evrov promocijskih žetonov. Kaj naj z njimi? Te plastične krogce daš na eno veliko mizo s številkami in vrtečim se kolesom. Če stavim na pravo numero, bom imel polne žepe. Seveda … Žetone sem hotel takoj zamenjati na blagajni. Ni mogoče. Srce se mi je trgalo, ko sem moral staviti. Listič za večmilijonski eurodžekpot sem vplačal enkrat, ko sem bil pošteno nalit. Trdijo, da imajo pijanci srečo. No, še danes imam na bančnem računu minus. Loto? Nekje sem prebral, da ima igralec, ki vplača listič, po verjetnostnem matematičnem računu za 15,380.937 možnih različnih kombinacij 0,000000065 odstotka možnosti, da zadene izžrebano kombinacijo. Dovolj konkreten podatek, da fičniki ostajajo v moji denarnici.


Dolgo sem imel priložnost družiti se s človekom, ki vztrajno vplačuje v stave. Športne. Rahlo nervozno, a s polnim srcem pričakovanja iz dneva v dan brska za rezultati fuzbalskih tekem Olimpije, Šenčurja in drugih tja do ligaških klubov Bahamov in Nove Kaledonije. Pa košarka, koliko košev je CSKA iz Moskve nasul Hapoelu iz Tel Aviva. Kot ljubitelj hokeja na ledu vedno stavi na izide tekem žabarjev in železarjev in še četrto estonsko hokejsko ligo pozna. Da bi do danes s športnimi stavami zaslužil toliko, kot se mu vsakič obeta, ni zaznati. Enkrat, nekaj je že tega, je bil pred sanjskim dobitkom. Stavil je na nogometne pare kvalifikacij za eno prvenstvo in je zadel čisto vse rezultate. Skoraj. Deset od enajstih parov je imel pravilnih. Čakal je samo še na tekmo nekih Ferskih otokov, ki so še vsakič, tudi na domači travi, izgubili. In glej ga, šmenta, tisti s tistih otokov so zmagali. Neverjetno! Nemogoče!

Sam športnih stav nikoli nisem hotel sklepati. Tokrat, za tole svetovno prvenstvo v nogometu, jo pa bom. Za deset evrov. Ne bom ugibal rezultata med temi, kamor hodimo Slovenci na dopust in so nam po drugi strani, kakor zatrjujemo, nadvse zoprni, ter med onimi izpod Eifflovega stolpa, ki imajo večinoma nekam afriško zveneče priimke. Zagotovo, ker je že bila v Rusiji, bo naše južne sosede, na nedeljski finalni tekmi svetovnega prvenstva v nogometu spremljala v kockasto odeta predsednica. Stavil bom, da bo Kolinda, ob zmagi Hrvaške, odvrgla majico. Veliko več možnosti za dobitek imam kot pri vseh drugih stavah!

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije