PRED POROKO

Zagrizeni samec bo zakorakal pred oltar

Hugh Grant naj bi še ta mesec postal mož.
Fotografija: Doslej je pred oltar zakorakal le pred filmskimi kamerami.
Odpri galerijo
Doslej je pred oltar zakorakal le pred filmskimi kamerami.

Vse prevečkrat se je, seveda v imenu sedme umetnosti, prelevil v vase zagledanega ženskarja, ki se odgovornosti in resne predanosti otepa kot nadležnih muh, kar pa se je Hughu Grantu prilegalo kot druga koža. Kako tudi ne, ko pa zvezdnik tudi v resnici na predanost eni ženski niti pomislil ni. Predvsem ker je verjel, da je letanje s cveta na cvet pač v človeški naravi. »Kdo pravi, da naj bi bili monogamni, zvesti eni osebi 40 let?
Dopuščal je možnost srečnega zakona – če se poročiš z najboljšo prijateljico. Foto: guliver/cover images
Dopuščal je možnost srečnega zakona – če se poročiš z najboljšo prijateljico. Foto: guliver/cover images

Verjetno je to zapisano le v bibliji, nihče drug ni nikdar rekel, da je dolgotrajno razmerje dobra ideja!« je večino življenja razmišljal zvezdnik. S še dodatno poglobljenim razmišljanjem, ki je v nasprotju z večino romantičnih filmov in knjig, da je sklenitev romantične zveze skrajno neromantično dejanje. A tako je razmišljal še pri 55, zdaj, dve leti bliže šestdesetici, pa je obrnil ploščo. Besede je kar preskočil in nemudoma prešel k dejanjem. Še ta mesec naj bi morda najbolj zagrizenemu samcu namreč zadoneli poročni zvonovi.

Pet otrok, dve materi

Bil je prepričan, da se samskemu stanu nikoli ne bo odpovedal. Ali kot je dejal, da bo postal žalosten, osamljen starec. S čimer so se deloma strinjali tudi njegovi prijatelji, prepričani, da bo prej zamrznil pekel, kot pa bo igralec eni ženski obljubil večno zvestobo in ljubezen. »V šoku so. Niso si mislili, da bo kdaj prišel ta dan, Hughov poročni dan! Kmalu bo že upokojenec, zdaj pa je končno postal družinski moški.« A pot do tega je bila najmanj barvita, z vrsto ljubimk do njegove petdesetice. Po srečanju z abrahamom pa se je nenadoma izjemno zapletlo, saj je v le sedmih letih oče postal kar petkrat.

Na pot očetovstva je prvič stopil pri 51, ko se mu je iz bežnega ljubimkanja s Kitajko Tinglang Hong rodila hčerka Tabitha. A dojenčica še ni imela pet mesecev, ko je odjeknilo, da zvezdnikovo seme klije tudi v trebuščku njegove tedanje – in zdajšnje – izbranke Anne Eberstein, še tri mesece pozneje pa, da je tudi Tinglang vnovič v blaženem stanju. Več kot primerno za hollywoodski film torej sta bili materi otrok noseči kar sočasno in sta igralca obdarili s sinovoma v le treh mesecih – septembra mu je Anna rodila Jacka, decembra istega leta pa je Tinglang povila Felixa.
Prepričan je bil, da bo postal žalosten, osamljen starec. Foto: guliver/Cover Images
Prepričan je bil, da bo postal žalosten, osamljen starec. Foto: guliver/Cover Images

In očitno so bili otroci tisto, kar je Grant potreboval in si na tihem želel, saj se po treh še ni ustavil. V izteku leta 2015 je dobil otroka številka štiri, vnovič z Anno, ta pa mu je pred komaj dvema mesecema dala še njegovega petega in njunega tretjega otroka. »Kot oče je očarljiv. Otroci so ga spremenili na bolje, ni več tisti bedni možakar kot nekdaj,« je malce šaljivo dejala njegova bivša, igralka Elizabeth Hureley, s katero sta po izteku romance postala izjemno dobra prijatelja.

V zakon ni verjel

Tudi ker je lahko na prste ene roke naštel zakonske pare, ki so tudi po izreku zaobljub ostali srečni. »Večinoma je to recept za vzajemno bedo in nesrečo,« je dejal. Čeprav je dopuščal možnost, da je v tem tudi nekaj lepega. »Če se poročiš z res pravo osebo, s svojo najboljšo prijateljico, potem bi znalo biti lepo, prijetno in udobno. A vse prevečkrat se ljudje zmotijo.« In morda je zato čakal do svojega 57. leta in bil z Anno sprva šest let v razmerju, čeprav s prekinitvami, zdaj pa je prepričan, da je ona res prava. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije