GROZNO

V tovornjaku zgorel 38-letni Hrvat

Verižno trčenje štirih tovornjakov pred cestninsko postajo pri Sežani.
Fotografija: FOTO: Radar Postojna/Goran Savić
Odpri galerijo
FOTO: Radar Postojna/Goran Savić

SEŽANA – V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti, ki se je zgodila včeraj okoli 7.30, kakšnih 200 metrov pred cestninsko postajo Dane pri Sežani, so bila udeležena štiri tovorna vozila, en človek pa je umrl.
Tovorna vozila so stala v koloni, potem ko so se zaradi zapore hitre ceste skozi Vipavsko dolino tovornjakarji preusmerili na Fernetiče. Očividec nesreče je dejal, da je voznik cisterne s hrvaškimi registrskimi oznakami zaustavljene tovornjake očitno videl, saj je prižgal vse štiri smernike, toda potem iz še neznanega razloga ni zavrl in ustavil svojega vozila, temveč trčil v tovornjak, ki je prevažal žagovino. Ta se je nato zaletel v prazno tovorno vozilo pred seboj, to pa še v četrto. Gasilce je na pomoč poklical slovenski voznik tovornjaka.

Ogenj, ki se je iz goreče cisterne razširil na tovornjak z žagovino ter praznega pred njim, je uničil vsa tri vozila, ostali so samo ogrodji tovornjakov ter zadnji prekat cisterne. Dva voznika sta še pravočasno skočila iz gorečih vozil, vozniku cisterne, v kateri je prevažal 20.000 litrov dizelskega goriva, pa se ni uspelo rešiti in 38-letni državljan Hrvaške je zgorel v kabini. V verižnem trčenju je bil en šofer tovornjaka poškodovan.
Požar je gasilo 38 gasilcev s 14 reševalnimi vozili, izčrpali so več kot 65.000 litrov vode. Okolje zaradi nafte, ki je iz počene cisterne stekla po tleh, ni bilo ogroženo, dizelsko gorivo je namreč po večini zgorelo.
Anita Leskovec, predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi, je v včerajšnjem obvestilu za javnost zapisala, da bodo podrobnosti dogajanja sporočili tudi javnosti, potem ko bo zaključen ogled prometne nesreče. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije