VESELJE NA SNEGU

Na Golteh vikend domače glasbe

Na Golteh bo 9. marca veleslalom glasbenikov za svetovno smučarsko prvenstvo. Dan pozneje bo odmevala zabavna glasba, v nedeljo, 11. marca, pa harmonike.
Fotografija: Lani so na Golteh smučali in hkrati skrbeli za zabavo (z leve) Franci Podbrežnik, Špela Osterc, Tine Lesjak in Matjaž Jelen. FOTO: Geržina Videoton
Odpri galerijo
Lani so na Golteh smučali in hkrati skrbeli za zabavo (z leve) Franci Podbrežnik, Špela Osterc, Tine Lesjak in Matjaž Jelen. FOTO: Geržina Videoton

Naši glasbeniki v teh dneh ne vadijo toliko v svojih domovih in ne snemajo novih skladb v zaprtih studiih, temveč trenirajo, predvsem na snegu. Številni se namreč pripravljajo na tradicionalno veleslalomsko tekmo glasbenikov zabavne in narodno-zabavne glasbe, ki ji bo seveda sledilo veselo druženje na snegu.Po več kot dvajsetih letih gostovanja v Kranjski Gori, na Rogli ter Mariborskem Pohorju se bo letos vesela družba glasbenikov smučarjev znova zbrala na Golteh, kjer se je tamkajšnje istoimensko podjetje vselej izkazalo za dobrega gostitelja. Letos niti težav s snegom ni, toliko ga je kot že dolgo ne. Glasbeniki bodo torej na Golteh smučali, tekmovali, navijali, hkrati pa se tudi veselili in družili s svojimi oboževalci. Seveda pa tudi kaj zaigrali in zapeli. »Vse, ki bodo tekmovali, vabimo, da se v petek, 9. marca, zberejo že v zgodnjih dopoldanskih urah pri spodnji postaji gondolske žičnice Žekovec, s katero se bodo popeljali na Golte. Točno opoldan bo veleslalomska tekma, ki jo bomo izpeljali v treh starostnih kategorijah za moške in ženske. Najboljši bodo dobili atraktivne pokale, ki jih bomo najhitrejšim glasbenikom podelili ob hkratnem glasbenem programu,« pravi soorganizator glasbenega vikenda Zdravko Geržina.

Veleslalom bo hkrati kvalifikacijski, kar pomeni, da se bodo najboljši udeležili svetovnega smučarskega prvenstva glasbenikov, ki bo 7. aprila v Schladmingu. Tega se vsako leto udeleži okoli 180 smučarjev, najboljših iz nemško govorečega dela Evrope. V petih dnevih se bo na prireditvenem odru zvrstilo več kot 40 narodno–zabavnih ansamblov, med njimi bo tudi pet kvintetov iz Slovenije. »Prepričani smo, da bodo naši glasbeniki tudi letos na svetovnem prvenstvu uspešni, kot so že bili v minulih letih,« je še dodal Geržina.No, vrnimo se na Golte, tam v nasprotju z minulimi leti ne bo pestro le en dan, ampak kar ves konec tedna. Začelo se bo v petek, ko bo v ciljni areni glasba odmevala vse od 11. ure, zvečer pa v diskoteki Ledeni bar. Na kar treh lokacijah bo živahno tudi v soboto, 10. marca, ko bo mogoče slišati zabavno glasbo, medtem ko bodo v nedeljo, 11. marca, na Golteh odmevale predvsem harmonike. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije