NOGOMET

Le dve zimski tekmi: v Novi Gorici in Ljubljani

Okrnjen program na začetku drugega dela domače nogometne sezone. Zimske razmere onemogočajo pripravo igrišč, rezervni termin v sredo.
Fotografija: Športni direktor in trener Triglava Siniša Brkić. Foto: nktriglav.si
Odpri galerijo
Športni direktor in trener Triglava Siniša Brkić. Foto: nktriglav.si

LJUBLJANA – Na žalost včeraj glavna tema pogovorov nogometnih navdušencev, ki spremljajo Prvo ligo Telekom Slovenije, nista bila pripravljenost prvoligašev in pričakovanje glede novincev na domači nogometni sceni, temveč so ves čas ugibali, ali tekme danes in jutri sploh bodo. Stališče Nogometne zveze Slovenije je, da jih odigrajo tam, kjer lahko ustrezno pripravijo igrišče za regularnost tekme in varnost igralcev. Zgodaj popoldne je bilo bolj ali manj jasno, da jih v Mariboru, Velenju in Krškem zaradi previsoke snežne odeje in nizkih temperatur ne bodo morali gostiti. Tudi če bi samo poskusili pripraviti teren, bi zaradi zimskih razmer močno poškodovali travnato površino, nevarnost poškodb igralcev bi bila tako še večja, poraja pa se tudi vprašanje glede obiska na tribunah, ko termometri kažejo temperaturo s predznakom minus. Po drugi strani gre za nohte tudi vodstvu tekmovanja, saj je urnik marca že tako in tako precej natrpan. Na sporedu je kar šest krogov, torej bodo dva odigrali med tednom. Možno je, da bi preložene tekme 19. kroga odigrali v sredo, 28. februarja; seveda če bo to dopuščala narava.

Verjamemo, da bosta lahko danes Ankaran in Triglav v Novi Gorici odigrala derbi z dna lestvice. Prenovljeni Ankarančani so v torek v Ajdovščini remizirali z Aluminijem (1:1), zdaj pa bodo napadli gorenjske orle, za katere ne igrata več napadalec Matej Podlogar (Poljska) in branilec Darko Zec (BiH). Triglav je doživel najmanj kadrovskih sprememb v ekipi, prišel je le 21-letni vezist Dejan Vokić. Trener Kranjčanov Siniša Brkić danes zaradi prepovedi nastopa nima na voljo izkušenih Alena Krcića in Dejana Robnika. Jutri naj bi bila nared tudi travnata površina v ljubljanskih Stožicah za obračun Olimpije in Celja. Pari 19. kroga: Ankaran – Triglav (danes ob 13. uri v Novi Gorici; glavni sodnik Dejan Balažič), Rudar – Domžale (danes ob 15. uri; Roman Glažar), Maribor – Aluminij (danes ob 16.55; Asmir Sagrković), – Gorica (jutri ob 13.; Mitja Žganec), Olimpija – Celje (jutri ob 16.55; Andrej Žnidaršič).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije