BREZ POKLONA

Hollywood pozablja na svoje mrtve

Batmanu se niso priklonili in s tem razjezili oboževalce. Pozabili tudi na Franka Vincenta in Johna Mahoneyja.
Fotografija: Konec šestdesetih je preganjal zlikovce.
Odpri galerijo
Konec šestdesetih je preganjal zlikovce.

Prav poseben del vsakoletne podelitve filmskih nagrad oskar je trenutek, ko se spomnimo na velika imena, ki so nas v zadnjem letu dni zapustila. Trenutno smo v obdobju, ko nas zapuščajo številni filmski pionirji, zato postaja ta del ceremonije še posebno svečan in odmeven. A je letos sestavljavcem programa spodletelo, saj so v nabor 48 imen pozabili vključiti velikane, kot je ikona znanstvene fantastike Adam West, ki je upodobil Batmana. Številni oboževalci so izrazili ogorčenje, saj so poleg Westa izpustili še Glena Campbella, Powersa Bootheja in Dorothy Malone.

West je umrl junija lani v starosti 88 let. Bil je junak generacije otrok, ki je pred malimi zasloni spremljala pustolovščine neustrašnega Batmana in njegovega pomagača Robina. Na spletu so ljudje oddajali zgrožene komentarje, da so izpustili eno najbolj vplivnih televizijskih, filmskih, stripovskih in popkulturnih ikon vseh časov. Največ pozornosti so bili letos deležni sloviti James Bond Roger Moore, oče rock'n'rolla Chuck Berry ter igralci Dean Stanton, John Heard in Jerry Lewis. Posebnega poklona je bil deležen tudi pokojni glasbenik Tom Petty, ki je umrl oktobra lani po nesrečnem zaužitju napačne kombinacije zdravil. Njemu v spomin je nastopil Eddie Vedder, vodja skupine Pearl Jam.

Nekateri so stopili v bran filmski akademiji in poudarili, da je bil West televizijski igralec, nikoli ni bi filmski zvezdnik. Že res, da je zaslovel med letoma 1966 in 1968 v televizijski seriji, a je pozneje nastopil tudi v filmih, kot sta Robison Crusoe na Marsu in Prihajajo izobčenci. Za postavnega igralca je bila usodna levkemija. Izpustili so tudi režiserja filma Teksaški pokol z motorko Tobeja Hooperja, zvezdnika serije Sopranovi Franka Vincenta in Johna Mahoneyja, odličnega igralca, ki ga najbolj poznamo po vlogi očeta iz serije Frasier. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije