NESREČA

Franca pustil ležati na cesti

Policija po dveh tednih našla povzročitelja hude nesreče Ovadili 41-letnika iz Kočevja
Fotografija: Tomaž Oberč: »Vas je brez pločnikov, pešci se nimajo včasih kam umakniti.« FOTO: Milan Glavonjić
Odpri galerijo
Tomaž Oberč: »Vas je brez pločnikov, pešci se nimajo včasih kam umakniti.« FOTO: Milan Glavonjić

KOČEVJE – Po dveh tednih je kočevskim možem postave 27. januarja le uspelo izslediti objestnega povzročitelja hude prometne nesreče, 41-letnika iz Kočevja. Ovadili ga bodo. Avtomobil je bil že v popravilu pri nekem mehaniku, policisti so ga zasegli.
Petnajstega januarja okoli 14.20 je med Željnami in Klinjo vasjo, naseljema na robu Kočevskega roga, z veliko hitrostjo na občinski cesti zbil 70-letnega Franca Arka iz Klinje vasi. Ne da bi se ustavil in pomagal hudo ponesrečenemu, ki je obležal na asfaltu, je oddrvel naprej. Tudi priče so preprosto poniknile, kriminalisti so se tako oprijemali le forenzičnih izsledkov. Po razbitinah stranskih ogledal naj bi ugotovili, da je pridrvel tako, da ni zmogel izpeljati ovinka, in sicer z audijem A4, letnik 2008 ali mlajši, so bili neuradni podatki. Z Grička, to je naselje na drugi strani omenjene ceste, je neko gospo sicer zmotilo cviljenje gum večjega avtomobila, a kaj več ni znala povedati. Hudo poškodovanega Franca je na cesti, ko se je z avtobusom peljala proti domu, prva opazila domačinka iz Klinje vasi.
»Danes so imeli Arkovi rezervirano slavje ob gospodarjevi 70-letnici, a so ga morali žal odpovedati. Tako dober, moder in pravičen človek je naš sosed še iz časov, ko je delal na Kovinarju. Skratka, dobričina. Vedno upošteva mnenje drugih, vsakomur prisluhne, vsi ga spoštujejo. Samo da se izvleče iz te godlje,« so se njegovi znanci pomenkovali v sosedni Stari Cerkvi, kjer so minulo soboto gasilci prevzeli novo vozilo.
Usodnega dne se je Franc potem, ko je iz Kočevja pripeljal vnukinjo, odpravil na svojo turo, enourno pešpot, po cesti proti Željnam. Z okna družinske hiše je ta dokaj vidna. Njegovi so posedli za mizo, ko je zvok rešilca na noge dvignil mlajšo hčerko. Gospodarjevo družico Marico je spreletelo, da je lahko kaj hujšega z možem, saj bi se moral že vrniti. »Mami, gremo na urgenco, atija je zbil avto. Tako je hudo, da ga bodo morali odpeljati s helikopterjem,« je ob vrnitvi žalostno povedala hčerka.
Od takrat je družina zaskrbljena, saj so poškodbe glave res hude, poleg tega ima več zlomov, predvsem reber in lopatice. »Če bi imel povzročitelj vest in odtenek srčne kulture, bi se moral predvsem zaradi svojega miru pred domačimi pokesati, če ne takrat, vsaj drug dan,« se strinjajo krajani Klinje vasi. »Čeprav so pred leti ustavili tovorni promet s hlodi iz Kočevskega roga čez Željne in Klinjo vas proti novomeški državni cesti, pa je ta direndaj z osebnimi avtomobili včasih nevzdržen. Skozi vas ni pločnikov, tako da so pešci, med njimi je veliko starejših, res ogroženi,« je dejal domačin Tomaž Oberč.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije