TAYLOR SWIFT

Zato je postala osebnost leta: »Veliko tega, kar je dosegla leta 2023, ni mogoče izmeriti«

Revija je izpostavila, da je glasbenica svetovna ikona, ki je podrla številne rekorde in mnogim prinesla veselje.
Fotografija: Taylor Swift. FOTO: Mario Anzuoni Reuters
Odpri galerijo
Taylor Swift. FOTO: Mario Anzuoni Reuters

Ameriška revija Time je za osebnost leta 2023 izbrala ameriško pop zvezdnico Taylor Swift in jo označila za junakinjo svoje zgodbe. Revija je izpostavila, da je glasbenica svetovna ikona, ki je podrla številne rekorde in mnogim prinesla veselje.

»Taylor Swift je našla način, kako preseči meje in postati vir svetlobe. Je redka oseba, ki je hkrati pisateljica in junakinja svoje zgodbe. Veliko tega, kar je dosegla leta 2023, ni mogoče izmeriti,« je dejal glavni urednik revije Time Sam Jacobs.

Revija Time za osebnost leta izbrala Taylor Swift. FOTO: Inez And Vinoodh For Time Via Reuters
Revija Time za osebnost leta izbrala Taylor Swift. FOTO: Inez And Vinoodh For Time Via Reuters

Pojasnil je, da je glasbenica osebnost leta postala predvsem zaradi izgradnje sveta, ki je ustvaril prostor za ogromno ljudi, preoblikoval njeno zgodbo v svetovno ikono in prinesel veselje družbi, ki to obupno potrebuje.

Swift je letos podrla številne rekorde tako s turnejo The Eras Tour kot s filmom, ki je turnejo prenesel na velika platna. Film bi lahko ustvaril skoraj dve milijardi dolarjev prihodkov, po navedbah ameriške verige kinematografov AMC pa je postal tudi najbolje prodajan celovečerni koncertni film v zgodovini.

Vsak njen koncert ustvari 13 milijonov dolarjev prihodkov

V okviru svetovne turneje ima predvidenih več kot 145 koncertov. Po poročanju revije Pollstar vsak koncert ustvari 13 milijonov dolarjev prihodkov, kar pomeni, da bi celotna turneja lahko ustvarila okoli 1,9 milijarde dolarjev prihodkov. Doslej še noben glasbenik ali skupina nista presegla milijarde dolarjev prihodkov.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije