Zasvojilo jih je lončarstvo

Seth Rogen za svoje džojnte sam oblikuje pepelnike. Zvezdniki se družijo ob glini.
Fotografija: Z ljubeznijo do lončarjenja je Seth odkril svoj novi talent. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Z ljubeznijo do lončarjenja je Seth odkril svoj novi talent. FOTO: Instagram

Kepa gline se vrti na lončarskem vretenu. Z vlažnimi rokami se je dotikate, pritiskate, vso energijo in misli osredotočite le na to vlažno gmoto, ki se počasi spreminja in dobiva obliko. »Nekaj terapevtskega je v tem. Podobno jogi, le da imate na koncu izdelek, ki ga lahko vidite, primete in čutite,« čare lončarstva odkriva Seth Rogen, še eden v vrsti zvezdniških imen Hollywooda, ki so v lončarjenju odkrili novo strast.
Setha je za lončarjenje navdušila žena Lauren. FOTO: Instagram
Setha je za lončarjenje navdušila žena Lauren. FOTO: Instagram

Čeprav Seth za glino ni prijel, da bi z njo pregnal svoje notranje demone, ampak se je novega prostočasnega konjička lotil zaradi svoje druge prostočasne strasti – kajenja marihuane. Ustvariti je namreč hotel pepelnik, primeren za odlaganje omamnih smotk. »Gojim manjšo obsedenost s pepelniki, to pa je bila odlična priložnost, da ustvarim takšnega, kakršnega si želim. A ko sem začel, nisem vedel, da mi bo lončarjenje tako všeč.«
 

Združil dve strasti


Lauren Miller je Setha pripravila do tega, da je prvič prestopil prag lončarskega ateljeja. Sama se je namreč s tem začela ukvarjati že v srednji šoli, svojo strast do lončarjenja pa je želela deliti z možem in ga dovolj navdušiti, da bi v tem lahko uživala skupaj. »Imam precej dejaven um, zato vselej iščem nove ventile, da sprostim svojo ustvarjalnost. Hkrati sem obseden s pepelniki, zato sem se odločil Lauren ugoditi in poizkusiti. A nisem vedel, da mi bo tako všeč, čeprav so bili moji prvi izdelki takšni, kot bi jih ustvaril petletnik. Bilo mi je jasno, da me čaka ogromno učenja in vaje, kljub temu pa mi je bilo v zadoščenje, da sem nekaj končal, izdelal in nato celo uporabil. Takoj sem se namreč nagradil in pepelnik, kakršen koli je že bil, uporabil za odlaganje džojnta,« je dejal igralec, sicer razvpit ljubitelj marihuane, ki ga je lončarjenje skoraj tako zasvojilo in obnorelo kot zelena omama.

Kajti če sta z ženo spočetka hodila v bližnji lončarski atelje, sta se kmalu odločila, da si kar doma ustvarita lastnega. »Zdaj lahko ustvarjava, kadar si tega zaželiva, ni se nama treba peljati od doma. Prej naju je motilo, da s seboj nisva smela vzeti najinega psa, hkrati pa ga nisva hotela več ur skupaj pustiti samega. Poleg tega pa sem precej len moški, ki uživa v sproščanju doma. Le da zdaj pogosto čepim v domačem ateljeju, namesto da poležavam na kavču pred televizijo.« Dodatni plus pa je, vsaj zanj, da lahko med svojimi ustvarjalnimi prebliski brez ovir kadi marihuano.


»Moja ustvarjalnost in produktivnost sta neločljivo povezni s kajenjem trave. Ni dejavnosti, ob kateri ne bi zraven tudi kadil, in lončarjenje ni nikakršna izjema.« Začel je precej nerodno z izdelki, za katere je le on vedel, kaj so, a očitno se je v njem skrival velikanski umetniški potencial, saj so njegovi pepelniki zdaj videti, kot bi prišli iz dragih trgovin, poleg tega pa je razširil paleto izdelkov na takšne in drugačne vaze in posode.
 

Moško druženje ob glini


Seth je svoje roke zakopal v glino, pri tem pa ni edini hollywoodski veljak, ki se rad nekoliko umaže. Z lončarjenjem se namreč že nekaj časa spogleduje tudi njegov prijatelj in stanovski kolega James Franco, kakovostne urice moškega druženja pa ob lončarskem vretenu prebijata tudi filmska lepotca Brad Pitt in Leonardo DiCaprio.


Kajti če se je začel Pitt s tem ukvarjati po ločitvi od Angeline Jolie, saj mu je ustvarjanje pomagalo pri prebolevanju in celjenju zlomljenega srca, je kmalu v tem odkril novo strast in umetniški izraz. Sprva v ateljeju prijatelja Thomasa Houseagea, po vodstvom katerega je pilil svoje kiparske veščine, kmalu pa si ga je dal postaviti doma. In prav tu z Leonardom klepetata in ustvarjata, zraven pa mlatita sendviče, ki jih na obisk vselej prinese Leo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije