PREREZANA POPKOVNICA

Zakaj je hči bivšega ameriškega predsednika spremenila priimek

Razlog, ki ga je navedla za spremembo priimka, je povsem upravičen.
Fotografija: Njuna starejša hči se ne piše več Obama. FOTO: Robert Deutsch /Reuters
Odpri galerijo
Njuna starejša hči se ne piše več Obama. FOTO: Robert Deutsch /Reuters

Malia Obama je starejša hči nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame, ki je nemalo začudenja vzbudila potem, ko se je odločila, da ne bo več uporabljala družinskega priimka, temveč se bo namesto z njim podpisovala s svojim srednjim imenom Ann.

25-letnica ustvarja kariero v Hollywoodu in se je za spremembo odločila tik pred premiero svojega kratkega filma Srce (The Heart) na filmskem festivalu Sundance v Utahu, njen motiv za takšen korak pa ni presenečenje.

Malia je nedavno diplomirala na univerzi Harvard in se odločila podati v filmske vode kot scenaristka in režiserska, s spremembo imena pa je hotela prerezati popkovnico s svojo slavno družino ter se znebiti oznake nepo otrok – otrok nepotizma.

S tem želi dokazati, da bi rada uspela s svojim trudom in delom, ne pa zaradi slavnega priimka.

Na rdeči preprogi omenjenega festivala so jo predstavili kot Malio Ann, zanimivo je, da je na dogodku niso spremljali starši, ki se tudi spogledujejo s filmsko industrijo.

Prvi film, pod katerega se je podpisala, govori o raziskovanju žalosti in hrepenenja. Pripoveduje o Joshui, ki ga je upodobil Tunde Adebimpe.

Njegov lik se sooča s kompleksnimi čustvi ob nenadni smrti matere. Poda se na potovanje, kjer spoznava ljudi, ob katerih čuti prisotnost mame, in hkrati poskuša izpolniti njeno zadnjo željo.

Avtorica je film opisala kot malce čudno zgodbo o moškem, ki žaluje ter se hkrati trudi izpolniti nenavadno željo, ki jo je mama zapisala v oporoko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije