DOMA

Za kronane glave poletne počitnice, kot jih ne poznajo (FOTO)

Objavljeno 08. julij 2020 17.07 | Posodobljeno 08. julij 2020 17.07 | Piše: B. K. P.

Kraljeve je letos udarila omejitev potovanj. Kolesarijo, igrajo tenis, hribolazijo.

Grška princesa Marie-Chantal ponosno deli svoje pekovske podvige. FOTOGRAFIJE: Instagram
Omejitve pri potovanjih v tuje države niso doletele le navadnih državljanov, temveč tudi kraljeve. Večina tako letošnje poletne počitnice z otroki preživlja v kateri od svojih rezidenc v domovini, kaj počno, pa redno delijo s sledilci na družabnih omrežjih. Švedski princ Carl Philip in njegova žena, princesa Sofia, z otrokoma tako veliko kolesarita po podeželju in odkrivata naravne lepote Švedske, k temu pa princesa želi spodbuditi tudi rojake.
image
Albert in Charlene sta z dvojčkoma občudovala sončni zahod.

Še posebno očarana je kraljeva družina nad obalo na jugovzhodu dežele ob Baltskem morju, ki da je izredno idilična in, kot pravi princesa Sofia, odlična za sprostitev ter aktivno preživljanje prostega časa. Prinčeva sestra Madeleine je medtem na drugem koncu sveta, na Floridi, kamor se je z družino preselila pred nekaj leti. Minuli konec tedna, ko so Američani praznovali dan neodvisnosti, je na spletu objavila fotografijo svojih treh otrok, ko bosonogi in nasmejani pozirajo na mivki, saj je njihova hiša tik ob obali.
 

Peka kislega kruha


Kot Carlu Philipu tudi danski kraljevi družini veliko pomenita šport in preživljanje prostega časa na svežem zraku. Princ Frederik je tako tudi svoje štiri otroke povsem zasvojil s tenisom, ki ga zdaj vsi igrajo na igrišču ob njihovi palači Fredensborg. Čeprav je Danska omejitve gibanja nekoliko omilila že sredi aprila, sta se Frederik in njegova žena odločila, da bodo z otroki še nekaj časa ostali doma, kjer da se imajo zelo lepo. Veliko pa kolesarijo in hodijo v hribe tudi belgijski kraljevi.
9.
obletnico poroke sta med karanteno praznovala monaški princ Albert in princesa Charlene.


Kralj Philippe in kraljica Mathilde sta združila prijetno s koristnim ter na svoje obiske po različnih regijah odpeljala tudi otroke, in tako družina, ko kralj in kraljica opravita potrebne dolžnosti, spoznava lepote tamkajšnjega podeželja in čudovite narave. Monaški princ Albert in princesa Charlene sta medtem redna obiskovalca obale. Ob morju sta z dvojčkoma Gabriello in Jacquesom zaznamovala tudi deveto obletnico poroke, družina je veseli dogodek obeležila s čudovito fotografijo ob sončnem zahodu. Edina, ki svoje sledilce razveseljuje s fotografijami kuharskih podvigov, pa je grška princesa Marie-Chantal, ki je med karanteno postala prava pekovska mojstrica, še posebno je ponosna na svoje hlebce kruha iz kislega testa.
Danski princ igra tenis, švedska princesa kolesari, belgijski kralj in kraljica z družino uživata v lepotah podeželja, grška princesa pa peče kruh.


Družina sicer običajno živi med Londonom in New Yorkom, karanteno pa so se odločili preživeti v Angliji, kjer je po besedah Marie-Chantal veliko več možnosti preživljanja časa na prostem in v naravi, saj se radi odpravijo na daljše sprehode. 
Deli s prijatelji