SLOVO

Umrl priljubljeni ameriški igralec

Dočakal je visoko starost.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixbay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixbay

 V 107. letu starosti je v torek na svojem domu v soseski Brentwood v Los Angelesu umrl ameriški igralec, producent in režiser Norman Lloyd. Novico o igralčevi smrti je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa za filmsko revijo Hollywood Reporter sporočil njegov sin Michael Lloyd.

Norman Lloyd. FOTO: Kevork Djansezian, Reuters
Norman Lloyd. FOTO: Kevork Djansezian, Reuters
Norman Lloyd se je rodil leta 1914 v ameriški zvezni državi New Jersey kot Norman Perlmutter. V 30. letih preteklega stoletja je sodeloval z Mercury Theatre Orsona Wellesa.

Znan je po vlogi v televizijski seriji St. Elsewhere iz 80. let prejšnjega stoletja, v kateri je v šestih sezonah zaigral v vlogi zdravnika Daniela Auschlanderja. Zatem je igral vlogo zdravnika Isaaca Mentnorna v znanstveno-fantastični seriji Seven Days, ki so jo snemali med letoma 1998 in 2001.

Najbolj je bil znan po vlogi zlobneža v Hitchcockovem filmu Saboter iz leta 1942. Zaigral je tudi v Hitchcockovem filmu Uročen iz leta 1945, v katerem sta igrala tudi Ingrid Bergman in Gregory Peck. Legendo nemega filma Charlieja Chaplina je spoznal na teniškem igrišču, leta 1952 je zaigral v njegovem filmu Odrske luči.

Nazadnje je pred kamere stopil leta 2015, ko je zaigral v komediji Razuzdanka.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas