Tudi kraljevi se ne rokujejo več

Princ Charles in nizozemski kralj Willem-Alexander uporabljata pozdrav, imenovan namaste. Španski kralj Felipe in kraljica Letizia se francoskemu predsedniku nista hotela preveč približati.
Fotografija: Princ Charles se ne rokuje več. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Princ Charles se ne rokuje več. FOTO: Guliver/getty Images

Strah pred okužbo z novim koronavirusom, ki se vedno hitreje širi po svetu, je dosegel tudi člane kraljevih družin. Kako tudi ne, saj so prav oni tisti, ki se morajo na uradnih dogodkih ter srečanjih z ljudmi veliko rokovati, ni jih malo, ki se ne branijo niti objemov, vse to pa je te dni močno odsvetovano.
Španski kralj Felipe in kraljica Letizia sta se držala nekoliko bolj stran od francoskega predsednika in njegove žene. FOTO: Reuters
Španski kralj Felipe in kraljica Letizia sta se držala nekoliko bolj stran od francoskega predsednika in njegove žene. FOTO: Reuters

Tako so se morali znajti in najti način, kako goste ali gostitelje vljudno pozdraviti, ne da bi se jih tudi dotaknili oziroma se jim približali na manj kot priporočeni meter in pol. Precej, med njimi je tudi britanski prestolonaslednik princ Charles, se jih je odločilo za pozdrav namaste – nekje v višini obraza sklenejo dlani in se na lahko priklonijo. Gre za pozdrav, ki je običajen v Indiji, v hinduizmu in budizmu pa naj bi pomenil »priklanjam se božanskosti v tebi«. Tudi nizozemski kralj Willem-Alexander se je odločil za ta pozdrav, medtem ko se mlajša generacija, v katero spada britanski princ Harry, raje pozdravlja s trkom komolcev ali podlakti.


Charlesova žena Camilla pa se kljub virusu ni želela odreči rokovanju, spremenila je le to, da odslej nosi rokavice. Španski kralj Felipe in njegova žena kraljica Letizia sta se med nedavnim srečanjem s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in prvo damo držala na varnostni razdalji. Medtem ko ju je Macron pozdravil z globokim priklonom, sta se sama odločila, da mu bosta od daleč zgolj pomahala. Tudi med fotografiranjem sta se Španca, ki se sicer z ljudmi rada objemata in pogosto pade kakšen poljub na lica, držala več kot meter od francoskega para. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije