Tudi kraljevi bodo morali praznovati sami

Danska kraljica Margrethe bo ostala brez zabave za 80 let. Charles in Camilla bosta obletnico poroke praznovala sama.
Fotografija: Tudi kraljica Elizabeta II. je v samoizolaciji.
Odpri galerijo
Tudi kraljica Elizabeta II. je v samoizolaciji.

Tistim, ki marca in aprila praznujejo rojstni dan ali kakšno pomembno obletnico, letos res ne bo lahko. Še posebno otrokom. Zabave odpadejo, tudi darila so vprašljiva, a lahko bi bilo še huje. Princesa Beatrice, denimo, ki se je z izbrancem Edoardom Mapellijem Mozzijem nameravala poročiti konec maja, razmišlja, da bi poroko prestavila na prihodnje leto, ko se bodo razmere normalizirale in bo več razlogov za slavje. V prihajajočih dneh in tednih se bo običajno razkošnim rojstnodnevnim in drugim zabavam moralo odreči veliko kraljevih po vsem svetu.

Danska kraljica Margrethe, ki bo 16. aprila dopolnila častitljivih 80 let, je na začetku leta že razposlala vabila mnogim pomembnežem, a velika zabava, ki bi morala trajati kar več dni, je zdaj padla v vodo. Na isti dan bo 65 let dopolnil luksemburški veliki vojvoda Henri, ki se vsako leto na rojstni dan razveseli veličastnega ognjemeta njemu na čast, letos pa se mu bo moral odpovedati. Še prej, 9. aprila, bosta pomembno obletnico, 15 let zakona, slavila britanski prestolonaslednik, princ Charles, in Camilla.


Na srečo se je Charles, ki se je tudi sam okužil z novim koronavirusom, še pravočasno vrnil iz karantene in bo lahko na obletnico s svojo ženo, če že pravega slavja ne bo. Prav tako bo v najožjem družinskem krogu 60. rojstni dan prihodnji teden praznoval belgijski kralj Philippe. Dan za njim bo 12 let dopolnila njegova najmlajša hči, princesa Eleonore, ki bo letos svečke na torti morala upihniti brez prijateljev.
Charles in Camilla sta se poročila leta 2005. FOTO: Guliver/getty Images
Charles in Camilla sta se poročila leta 2005. FOTO: Guliver/getty Images

Častitljivih 94 let bo medtem 21. aprila dopolnila britanska kraljica Elizabeta II., ki je trenutno v samoizolaciji s svojim možem, princem Filipom, s katerim sta sicer pred tem kar dve leti živela vsak na svojem koncu. Elizabeta v glavnem v Buckinghamski palači v Londonu, kjer ima pisarno, princ Filip pa, odkar se je upokojil, večino časa preživi na posestvu Sandringham v Norfolku, ki je približno dve uri in pol vožnje oddaljen od britanske prestolnice. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije