KRALJEVI DVOR

To je bil razlog za solze na zabavi Meghan in Harryja

Novopečena vojvodinja je moža kovala v zvezde. Poročiti se je želela v Frogmoru.
Fotografija: Registrska oznaka z datumom njune poroke. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Registrska oznaka z datumom njune poroke. FOTO: Getty Images

Dobre tri tedne po poroki leta, ko sta si večno zvestobo obljubila princ Harry in Meghan Markle ter postala vojvoda in vojvodinja Susseška, je pot v javnost le našlo nekaj več podrobnosti s srečnega dogodka, predvsem z večerne zabave, ki je potekala v strogi tajnosti na posestvu Frogmore.

Gostje, tja jih je bilo povabljenih približno 200, so bili menda več kot navdušeni, potočili pa so tudi nekaj solzic. Do tega jih je menda pripravila nevesta, ki je prekršila tradicijo in se odločila, da tudi sama zbranim pove nekaj besed. Predvsem o svojem novem možu. Nekdanja igralka je dejala, da se je vanj zaljubila na prvi pogled, namenila mu je tudi nekaj romantičnih verzov in skorajda vsi v dvorani so menda imeli rosne oči. »Harry je bil videti tako zelo ponosen nanjo, tudi njemu se je utrnila solza. Govorila je o njunem prvem zmenku in o tem, da je že takrat vedela, da je spoznala princa svojih sanj ter kako srečna je, ker je našla tako iskreno in globoko ljubezen,« je britanskim časnikom razkril eden od gostov, ki kajpak ni želel biti imenovan.


Za bolj veselo vzdušje pa je poskrbel ameriški komik James Corden, ki je na večerno zabavo menda prišel oblečen kot angleški kralj Henrik VIII. »Vaše kraljevo visočanstvo, dame in gospodje, pojma nisem imel, kaj obleči za kraljevo poroko, zato sem si pomagal s kraljevim priročnikom o vedenju in v njem našel tole opravo,« je pred svojim govorom menda dejal Corden, ki bi v popolni tudorski opravi skorajda zasenčil nevesto, je dejal neki drugi gost, ki ga je komik popolnoma navdušil.

Ni le Harry Meghan odprl vrat, tudi ona je storila enako. FOTO: AFP
Ni le Harry Meghan odprl vrat, tudi ona je storila enako. FOTO: AFP

No, preden sta se mladoporočenca z windsorskega gradu, kjer je za sprejem poskrbela sama kraljica, odpravila na popoldansko kosilo, ki ga je organiziral princ Charles, sta oboževalcem pomahala iz luksuznega električnega avtomobila, na katerem so bile nameščene registrske tablice z datumom njunega poročnega dne. Ženin je svoji dragi, kot se za vsakega džentelmena spodobi, seveda odprl vrata športnega avtomobila, tisti z najbolj ostrim očesom pa so opazili, da je enako storila tudi novopečena vojvodinja Susseška. Ko se je Harry odpravil na voznikovo stran avtomobila, se je Meghan sklonila do njegovih vrat in mu jih pomagala odpreti. Feministke in tudi moški po svetu so bili nad gesto navdušeni, češ da to po eni strani kaže na njeno emancipiranost, po drugi pa je preprosto – popolna partnerica.

Američani so namreč že desetletja, vse od premiere filma Zgodba iz Bronxa, kjer eden od likov drugemu svetuje, naj svoji dragi odpre vrata avtomobila in opazuje, kaj bo počela, ko bo on hodil na voznikovo stran, verjamejo, da je to pravi kazalnik: če medtem tudi ona njemu odpre vrata, je prava, v nasprotnem primeru naj si raje poišče manj sebično partnerico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije