FILM

Prvi Tarantinov film po resnični zgodbi

Pred davnimi časi v Hollywoodu premierno julija 2019. Prikupna Avstralka se je znašla v družbi težkokategornikov.
Fotografija: Margot Robbie se je prebila med hollywoodsko elito. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Margot Robbie se je prebila med hollywoodsko elito. FOTO: Guliver/Getty Images

Trenutno ni težje pričakovanega filma kot Once Upon A Time in Hollywood (Pred davnimi časi v Hollywoodu) scenarista in režiserja Quentina Tarantina. Novi film ustvarjalca klasik, kot so Šund, Podlih osem, Neslavne barabe ali Ubila bom Billa, je veliko pozornosti deležen tudi zaradi izjemne zvezdniške zasedbe in prvega sodelovanja glavnih hollywoodskih žrebcev, Leonarda DiCapria in Brada Pitta.
Margot kot nesrečna Sharon Tate FOTO: Instagram
Margot kot nesrečna Sharon Tate FOTO: Instagram


V ponedeljek se jim je na snemanju pridružila simpatična svetlolaska Margot Robbie, ki bo upodobila tragično preminulo Sharon Tate; 28-letno Avstralko so oblekli v črn puli, belo mini krilo in ustrezne škornje, da je bila videti kot dekle iz 60. let minulega stoletja. Prve fotografije v vlogi Sharon Tate je objavila že avgusta na instagramu, na spletu pa so zakrožili posnetki paparacev, ki so jo ujeli med snemanjem z umetnim nosečniškim trebuščkom.
Film težkokategornikov
Film težkokategornikov

Film govori o igralcu Ricku Daltonu (DiCaprio) in njegovem kaskaderju (Pitt), ki se poskušata uveljaviti v filmski industriji. Zgodba poteka vzporedno z umorom Sharon Tate, ki so jo leta 1969 visoko nosečo zverinsko umorili člani kulta Charlesa Mansona.


To je prvi Tarantinov film, ki temelji na resničnih dogodkih. Prvotno so ga nameravali premierno predvajati na 50. obletnico umora, vendar je Debra Tate, Sharonina sestra, to preprečila. Premiera tako ne bo 9. avgusta 2019, temveč 26. julija istega leta, saj je Debra prepričana, da bi bila premiera na datum smrti neokusna in bi izkoriščala nepredstavljivo tragedijo.


Debra se je pred snemanjem sicer sestala s Tarantinom, prebrala je scenarij in izrazila pomisleke o načinu prikaza sestrine smrti. »Ta film ni to, kar ljudje pričakujejo, ko poskušajo združiti imeni Tarantino in Manson,« je povedala, preden je dala projektu zeleno luč. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije