NOVE INFORMACIJE

Poškodovani Souza zapustil bolnišnico, Baldwin in filmarji v šoku

Hollywoodski strokovnjak za orožje pravi, da so protokoli pri ravnanju z orožjem na snemanju jasno določeni in da ne more verjeti, da se je to zgodilo prav Baldwinu.
Fotografija: Halyna Hutchins. FOTO: Instagram/halynahutchins @halynahutchins Via Reuters
Odpri galerijo
Halyna Hutchins. FOTO: Instagram/halynahutchins @halynahutchins Via Reuters

Po tragediji pri snemanju filma Rust v novomehiškem Santa Feju, ko je igralec Alec Baldwin ustrelil 42-letno direktorico fotografije Halyno Hutchins, ki je v bolnišnici nato umrla, so nekateri poročali, da je v kritičnem stanju tudi režiser filma 48-letni Joel Souza. A kot kaže, so se prve informacije o Souzovem stanju izkazale za napačne. Frances Fisher, igralka v filmu, je na twitterju zapisala, da je Souza že zapustil bolnišnico.

image_alt
Objavili prve fotografije pretresenega Baldwina po tragediji (FOTO)

Preiskava še poteka, policisti so Baldwina že zaslišali, javnosti pa še niso obvestili, kaj natanko se je zgodilo in kako je možno, da v orožju, ki je bilo del rekvizitov, niso bili slepi naboji. 

»Zakaj sem dobil v roke nabito pištolo?« je večkrat ponovil pretreseni Baldwin, ko je ustrelil Hutchinsovo. V javnosti se že pojavljajo teorije o tem, kaj se je zgodilo. Avstralski igralec Rhys Muldoon je dejal, da bi lahko do nesreče prišlo, če bi igralec (tudi če strelja s slepimi naboji) streljal preblizu kamere. 60-letni Mike Tristan, ki v Hollywoodu dela kot strokovnjak za orožje in ima več kot 30 let izkušenj, pa meni, da je odgovornost za varnost in pravilno ravnanje z orožjem v njihovih rokah. Preden orožje predajo igralcu, se morajo prepričati, ali so v njem res slepi naboji. »Potem morajo poskrbeti, da igralec stoji na pravem mestu in nikoli ne uperja orožja proti snemalni ekipi ali drugim članom igralske zasedbe. Efekt, ko se zdi, da igralec nameri orožje v drugega igralca, se doseže v montaži.« Povedal je še, da je leta 1998 delal z Baldwinom in da je videl, kako profesionalno in povsem varno je ravnal z orožjem. »Res sem bil presenečen, da se je to zgodilo njemu.«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas