PRESTIŽNE NAGRADE

Podelili glasbene oskarje, rdeča preproga šokirala (VIDEO)

Na grammyjih je blestela mlada glasbenica Billie Eilish.
Fotografija: Billie Eilish. FOTO: Mike Blake, Reuters
Odpri galerijo
Billie Eilish. FOTO: Mike Blake, Reuters

Na nedeljski 62. podelitvi grammyjev je pet nagrad prejela 18-letna Billie Eilish. Je najmlajša glasbenica in prva izvajalka, ki je pobrala nagrade v štirih glavnih kategorijah: album leta, posnetek leta, pesem leta (Bad Guy) in nagrado za najboljšega mladega glasbenika, zmagala pa je tudi v kategoriji 'najboljši pop album' (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?). Po podelitvi je Billie na vprašanje novinarjev, kaj sledi osvojitvi štirih 'velikih grammyjev', odgovorila, da ne ve. 

Podelitev ni minila brez temnih tonov, saj je v nedeljo v helikopterski nesreči umrl Kobe Bryant, eden najboljših košarkarjev vseh časov. Z ganljivimi posvetili so se mu na prireditvi poklonili številni nagrajenci, saj je podelitev nagrad potekala prav v losangeleški dvorani, kjer je Bryant igral za Lakerse.
Rdeča preproga je postregla s številnimi presenečenji:

Med glavnimi konkurenti Billie Eilis je bila Lizzo, nominirana v osmih kategorijah, na koncu pa je osvojila tri grammyje – za najboljšo solo izvedbo za skladbo Truth Hurts, najboljši sodobni urbani album Cuz I Love You (Deluxe) in najboljšo tradicionalno r&b izvedbo za skladbo Jerome. »Ta večer je za Kobeja,« je dejala 31-letna Lizzo. Kobeju se je poklonila tudi povezovalka večera Alicia Keys, ki je povedala, da je svet v nedeljo izgubil junaka, s skupino Boyz II Men pa mu je v slovo zapela It's So Hard to Say Goodbye (To Yesterday).

Med razočaranci večera je bila verjetno Ariana Grande, ki je bila nominirana v petih kategorijah, a ni prejela nobenega grammyja. Se ji je pa zahvalila Billie Eilish, ki je dejala, da je bil njen album Thank U, Next zanjo kot rešilna bilka. 

Dva grammyja (za najboljši pop duet in najboljši video) sta dobila Lil Nas X in Billy Ray Cyrus za novo različico skladbe Old Town Road, prav tako dve nagradi pa je prejela Lady Gaga, in sicer za glasbo za film Zvezda je rojena ter za skladbo iz tega filma I'll Never Love Again. Beyonce je prejela enega grammyja, in sicer za glasbeni film Homecoming, tri nagrade, med drugim za najboljšo rock skladbo This Land, pa je odnesel Gary Clark Jr.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas