HUDE BOLEČINE

Lady Gaga je izdalo zdravje

31-letna zvezdnica je odpovedala zadnjih 10 koncertov na turneji Fibromialgija ji povzroča mišično-skeletne bolečine in težave s sklepi.
Fotografija: Z očetom sta si oba tetovirala ime pokojne tete. FOTO: Jeff Vespa
Odpri galerijo
Z očetom sta si oba tetovirala ime pokojne tete. FOTO: Jeff Vespa

Lady Gaga je odpovedala zadnjih 10 koncertov na svoji turneji Joanne World Tour. Za odpoved se je odločila, ko je tako hudo zbolela, da ni mogla več nastopati. Kot je spletni portal Live Nation v soboto sporočil javnosti, »trpi hude bolečine, ki ji fizično preprečujejo, da bi nastopila v živo«. Enak razlog je navedla v izjavi za javnost, ko je preložila datume nastopov pred šestimi meseci.

Tudi težave s spominom

»Povsem obupana sem, ne vem, kako naj opišem svoje občutke. Vem samo to, da če tega ne bom naredila, ne bom stala za besedili svojih pesmi,« je zapisala na twitterju. »Moj zdravniški tim podpira odločitev, naj se pozdravim doma. Odpovedujemo zadnjih 10 nastopov turneje Joanne World Tour. Ta šov imam raje kot kar koli drugega, toda to je zunaj mojega nadzora,« je zatrdila.
Grammyjevka je zadnje leto na twitterju že večkrat spregovorila o tem, da trpi za kronično fibromialgijo. Gre za bolezen, ki povzroča mišično-skeletne bolečine po telesu ter težave s sklepi, povzroča pa tudi nespečnost in utrujenost. Še en simptom te bolezni so težave s spominom. Podrobnosti o boju z boleznijo je zvezdnica razkrila v Netflixovem dokumentarcu Gaga: Five Foot Two.
»Včeraj zvečer, z veliko podporo njenega zdravniškega tima, je Lady Gaga sprejela težko odločitev, da nemudoma preneha nastopati. Zelo ji je žal in nadvse je žalostna, ker ne bo mogla nastopiti za evropske oboževalce, ki so jo tako potrpežljivo čakali,« je v soboto pisalo na Live Nation, spletni strani podjetja, ki se ukvarja z organizacijo zabavnih prireditev. »Je v oskrbi zdravnikov specialistov, ki z njo intenzivno sodelujejo, da bi ji omogočili, da bo v letih, ki prihajajo, še dolgo lahko nastopala za svoje oboževalce,« so še dodali.
Pred pol leta bi morala Gaga začeti šesttedensko turnejo s septembrskim nastopom v Barceloni, a je bila, zaradi »poškodb in kronične bolečine, ki ji preprečujejo živeti normalno življenje«, prisiljena preložiti koncerte.

Odkrita že od nekdaj

Takrat je na družabnih omrežjih spregovorila o občutku nemira, ki jo navdaja, ker bo razočarala svoje oboževalce.
»Vedno sem bila odkrita glede svojih fizičnih in duševnih zdravstvenih težav. Leta jim poskušam priti do dna. Zapleteno in težko je razložiti in trudimo se odkriti, za kaj gre. Ko bom močnejša in ko bom pripravljena, vam bom bolj podrobno razkrila svojo zgodbo, in to resno nameravam, ne le zato, da bom širila zavedanje, ampak tudi, da bom spodbudila raziskovanje te bolezni za druge, ki trpijo kot jaz, da bom pomagala spreminjati svet. Besede 'trpeti' ne uporabljam, ker bi se smilila sama sebi ali ker bi želela pozornost, in razočarana sem, ko ljudje na spletu namigujejo, da delam dramo, da si izmišljujem ali igram žrtev, da bi se izognila nastopom. Če bi me poznali, bi vedeli, da to ne more biti dlje od resnice. Borka sem. Besedo trpljenje uporabljam, ker so poškodbe in kronična bolečina spremenile moje življenje in ker mi preprečujejo živeti normalno. Preprečujejo mi tudi početi, kar počnem najrajši na svetu: nastopati za svoje oboževalce. Veselim se skorajšnjega ponovnega nastopanja, toda zdaj moram biti s svojimi zdravniki, da bom močna in bom lahko nastopala za vas naslednjih 60 ali več let. Rada vas imam,« je sporočila.

Umrla pri vsega 19 letih

Pevki je bila navdih za ime turneje in naslov albuma iz leta 2016 njena pokojna teta Joanne, po kateri ima ime tudi očetova restavracija v New Yorku. Lady Gaga in Joe Germanotta sta si lani oba dala vtetovirati na roko tetino ime. Joanne je umrla stara komaj 19 let, pokončal pa jo je lupus, še ena bolezen, s katero se bori tudi Lady Gaga. »Kot študentko so jo spolno zlorabljali, in to jo je čustveno tako preganjalo, da je zbolela za lupusom. Zdravje se ji je zelo poslabšalo in umrla je,« je o pokojnici povedala zvezdnica. Pred kratkim ji je želela posvetiti še vino, Joanne Trattoria Vino Blanco in Joanne Trattoria Vino Rossa, a jo je ameriški patentni urad zavrnil. Pevko so obvestili, da podjetje, ki ima pravice do imena Trattoria, že obstaja in da bi nastala zmešnjava, če bi ji dovolili, da tako poimenuje svoja vina. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije