ZADNJA EPIZODA

Konec šova: med zaposlene bo zvezdnica razdelila dva milijona (FOTO)

Po 19 letih prihaja 26. maja še zadnja epizoda šova Ellen DeGeneres. Minuli dve leti se je otepala govoric o toksičnem delovnem ozračju.
Fotografija: Na Ellenin vroči kavč naj bi se znova usedla tudi nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama. FOTO: Press
Odpri galerijo
Na Ellenin vroči kavč naj bi se znova usedla tudi nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama. FOTO: Press

Končuje se pomembno obdobje dnevne televizije. Po skoraj dveh desetletjih bo namreč dokončno padel zastor zabavne pogovorne oddaje Ellen DeGeneres šov, ki je s prepletom humorja, gostov iz sveta zabavne industrije, glasbenih točk, ganljivih zgodb in bogatih daril pred male ekrane prikovala na milijone gledalcev.

V 19 sezonah je zvezdničina oddaja osvojila 64 emmyjev. FOTO: Reuters
V 19 sezonah je zvezdničina oddaja osvojila 64 emmyjev. FOTO: Reuters

A čeprav je vselej nasmejana voditeljica Ellen z njo ​zgradila imperij, so se predlani ti temelji pod težo govoric o toksičnem delovnem okolju in o tem, da Ellen za masko zabavne in tople zvezdnice skriva hladen, celo zloben obraz, začeli počasi sesedati.

Gledanost je padala in negotovost o obstoju oddaje je postajala vse večja, dokler ni zvezdnica sama lansko pomlad objavila, da se počasi poslavlja. Menda ker si želi novega izziva ter da je bil to načrt že več let. Kjer koli je resnica, neizpodbitno je, da se bo 26. maja odvrtela zadnja oddaja priljubljenega šova.

Oddolžila se jim bo

Devetnajst let. Več kot 3200 epizod, ki si jih je vsako ogledalo več kot štiri milijone gledalcev, v tem času pa je med občinstvom sedelo za dober milijon in pol ljudi.

Več kot 4000 zvezdniških gostov, med katerimi so bili nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama, igralci Jennifer Garner, Channing Tatum, Diane Keaton, Portia de Rossi, pevca Adam Levine in Gwen Stefani, manekenka Behati Prinsloo, resničnostna superzvezdnica Kim Kardashian, tenisačica Serena Williams ter voditelj David Letterman. V dolgi vrsti nagrad je šov osvojil tudi 64 emmyjev, Ellen pa je med goste in gledalce razdelila za skoraj pol milijarde daril. To je Ellen DeGeneres šov v številkah, s kakršnimi se lahko pohvali le redkokdo, če sploh kdo, zaradi česar se je v velikem slogu sklenila tudi posloviti.

Z majem se dokončno poslavlja.
FOTO: B. Roth/wenn For Tine Publicity
Z majem se dokončno poslavlja. FOTO: B. Roth/wenn For Tine Publicity

»Z izborom posebni gostov se bomo priklonili voditeljici, ki je lastnoročno narekovala nove smernice dnevne televizije, ti pa se bodo v oddaji spomnili svojih najljubših trenutkov 19 sezon,« je sporočilo vodstvo oddaje in razkrilo, da se bodo na Ellenin vroči kavč med drugimi znova usedli Michelle Obama, Kim Karadashian in Zac Efron.

Na DeGeneresovo so padale obtožbe, da verbalno klofuta svoje zaposlene, da je nesramna in nestrpna. Njeni podrejeni naj bi trepetali, da jih bo kar nenadoma odpustila, med pandemijo pa niso vedeli, ali bodo sploh dobili plačo. A očitno želi Ellen te svoje napake zdaj vsaj nekoliko popraviti, saj bo s koncem šova med zaposlene razdelila za menda okoli dva milijona dodatkov. Kako se bo lotila delitve tega zneska, ni povsem jasno, a menda naj bi vsak, ki je bil z njo do štiri leta, dobil še dodatno plačo dveh tednov, tistim, ki so sooblikovali oddajo do osem let, bo pribila dodatek tritedenske plače, zaposleni, ki so bili z njo najdlje, pa dodatek v višini šesttedenske plače.

Ob tem bo vsem plačevala zdravstveno zavarovanje še pol leta po koncu oddaje, da si bodo lažje našli novo zaposlitev, pa za njih pripravlja delavnice, ki jih bodo učile pisanja čim boljših življenjepisov in kako se učinkovito družiti, mrežiti, kar je v šovbiznisu še kako pomembno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije